Taliban'dan akıllara durgunluk verecek karar

Taliban aldığı skandal bir kararla vitrin mankenlerinin kafalarının İslam'a aykırı olduğu gerekçesiyle ortadan kaldırılması yönünde harekete geçti.

Taliban'dan akıllara durgunluk verecek karar

Afganistan'da iktidarı ele geçirdiği süreçte modern bir izlenim vermeye çalışan ve kadın haklarına saygı duyulacağını savunan Taliban, katı Şeriat uygulamalarını sürdürüyor. Örgüt, son olarak mağazalardaki virtin mankenlerine de savaş açtı.

Afganistan'da ABD ve müttefiklerinin askerlerini çektiği süreçte 15 Ağustos'ta iktidarı yeniden ele geçiren Taliban, katı Şeriat hükümleri çerçevesinde yeni kurallar açıklamaya devam ediyor.Euroweeklynews'te yer alan habere göre; kadınların tek başına seyahat etmesini yasaklayan Taliban, son olarak da mağazalardaki vitrin mankenlerinin başlarının kesilmesine karar verdi.

KAFALARI İSLAM'A AYKIRI OLDUĞU İFADE EDİLDİ.

Ahlakı Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı ile Herat vilayetindeki yerel Taliban yönetimi tarafından açıklanan kararda, vitrin mankenlerinin kafasının İslam'a aykırı olduğu belirtildi.Herat'taki bakanlık yetkilisi Aziz Rahman, vitrin mankenlerini "heykel" olarak niteleyerek bu mankenlerin putlaştırılabileceğini savundu. Mağazalardan gelen itirazlara rağmen Rahman, vitrin mankenlerinin "kafalarının kopartılması" talimatı verdi ve emre uyulmazsa ağır cezalar verileceği uyarısında bulundu.

KADINLAR BÜTÜN HAKLARINI ELLERİNDEN ALMIŞLARDI

Taliban'ın Ahlakı Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı, Şeriat hükümlerine göre hırsızların ellerini keseceğini ve halka açık idamların uygulamaya konacağını açıklamıştı.İnsan hakları ihlalleri nedeniyle uluslararası tepkilerin hedefindeki Taliban yönetimi, iktidarı ele geçirdikten sonra özellikle kadın haklarında elde edilen birçok kazanımı geri almıştı.Ülkede Kadın İşleri Bakanlığı lağvedilmiş, kadınların televizyon programlarına çıkması yasaklanmış, kadınların yer aldığı afişler kaldırılmıştı. Bazı okullarda kız öğrencilere yönelik eğitim yasağı da tepki çekmişti.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2021, 15:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER