ASKON Sakarya İnşaat Sektörü Komisyon Başkanı Murat Kuzey: "Dönüşüm hızlıca gündeme alınmalı"

Sakarya Anadolu Aslanları İşadamları Derneği inşaat Sektörü Komisyon Başkanı Murat Kuzey uzmanların yaptığı deprem uyarılarının dikkate alınarak dönüşüm bekleyen binlerce bina için adım atılmasını istedi.

ASKON Sakarya  İnşaat Sektörü Komisyon Başkanı Murat Kuzey: "Dönüşüm hızlıca gündeme alınmalı"

ASKON Sakarya İnşaat Sektörü Komisyon Başkanı Murat Kuzey, devlet-millet işbirliğinde hızlıca Kentsel Dönüşümün gündeme alınması çağrısında bulundu. Kuzey deprem yorgunu veya hasarlı diye tanımlanan binalar için dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

ACI TECRÜBE YAŞADIK

Sakarya’nın deprem gerçeğini unutmak gibi bir lüksünün olmadığına vurgu yapan Başkan Kuzey “17 Ağustos 1999 depremi yani asrın felaketinin üzerinden 22 yıl geçti. Deprem yorgunu binaların hasar durumunu konuşmaktan öteye geçemedik. Ülkemiz farklı bölgelerinden gelen deprem haberleri bizim için ikaz görevi görüyor. Şehrimizde belli periyotlarda depremlerin olduğunu yaşayarak tecrübe ettik. Yeni ve acı bir tecrübeyi yaşamamak için hemen adımlar atmalıyız” dedi.

“BİNLERCE BİNAMIZ VAR”

Kuzey “Doğadaki her eşyanın olduğu gibi konutlarında ömrü var. 1999 depremini yaşamış, mühendislik açısından gerekli kontrolleri yapılmamış binlerce binada on binlerce insanımız yaşıyor. Depremi yaşamış veya ömrünü tamamlamış binalardan kurtulmanın formülü Kentsel Dönüşüm. Hem şehir estetiği hemde vatandaşlarımızın can güvenliği açısından dönüşüm yapılmalı. Dönüşümde devlet-millet birlikteliğini sağlayacak düzenlemeler yapılacağı kanısındayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ile vatandaşın ortak noktada buluşturup hızlıca ömrünü tamamlamış binalardan kurtulmak lazım” açıklamasında bulundu.

“BİRİNCİ GÜNDEMİMİZ OLMALI”

Covid-19 salgını veya başka konuların gündemde olması Sakarya’nın deprem gerçeğini değiştirmediğine dikkat çeken Başkan Kuzey “Sakarya’nın vakit kaybetmeden önceliği dönüşüm olmalı. Binlerce canını 17 Ağustos’ta toprağa veren bir şehir olarak yöneticilere baskı oluşturmalıyız. Sadece belediyeler istiyor ya da bakanlık destek oluyor diye dönüşüm hızlanmaz. Bizlerde talepkar olmalıyız. Şehirde yaşayan, komşusunu, sevdiğini önemseyen herkes Kentsel Dönüşümün gündemin ilk sırasına oturması için baskı yapmalı. Aksi takdirde acı olayları yaşamak durumunda kalacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER