Şehit Adem Tamay kabri başında ziyaret edilip, dualarla yâd edildi

Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu ve yönetimi Adem Tamay'ı vefâtının 41.yıl dönümünde kabri başında ziyaret ederek, dualarla yâd etti.

Şehit Adem Tamay kabri başında ziyaret edilip, dualarla yâd edildi

Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu: "Adem TAMAY  Ağabeyimizi vefatının 41.yılında bugün burada dualarla andık, Adem TAMAY Ağabeyimizin bundan 41 sene önce aziz vatan için canını veren, Ülkücü Hareket'in yetiştirmiş olduğu birçok neferden bir tanesidir. Kendisi henüz 26 yaşındayken vatan hainleri, din düşmanları tarafından kahpece trende vurularak şehit edilmiştir. Allah O ve onun gibilerden razı olsun, Allah-ü Teala tekrar bize ve milletimize bu acıları yaşatmasın. Ruh şad olsun,Mekanı Cennet Olsun." açıklmasında bulundu.

Adem Tamay kimdir 
Sakarya-Geyve ilçesine bağlı Akkaya Mahallesi’nden olan Tamay İstanbul’da Maltepe sigara fabrikasında çalışıyordu. 26 yaşında olan Âdem Tamay; evli idi ve şahadeti sırasında altı aylık bir kız çocuğu vardı. Yanında arkadaşları Mehmet Görür ve İsmail Başaran olduğu halde Cuma günü öğleden sonra Haydarpaşa Gebze banliyö treniyle memleketine giderken Pendik yakınlarında trende bulunan bir grup militan silahlarını çekerek yolcuları yere yatırdıktan sonra Âdem Tamay ve arkadaşlarını kurşuna dizmek suretiyle 8 Şubat 1980 günü şehit etmişti.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2021, 17:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER