Başkan Akar, Sakarya'da Bazı Kısıtlamaların İl Hıfzıssıhha Kurulunca Esnetilebileceğini Söyledi

MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, vaka sayıları düşmesine rağmen kısıtlamaların sürdüğü Sakarya'da bazı kısıtlamaların İl Hıfzıssıhha Kurulunca esnetilebileceğini söyledi.

Başkan Akar, Sakarya'da Bazı Kısıtlamaların İl Hıfzıssıhha Kurulunca Esnetilebileceğini Söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, ilimizdeki koronavirüs vaka sayılarının düşmesine karşın kısıtlamaların aynı şekilde devam ettirilmesini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı “aynı şekilde devam” kararının ülke genelindeki durumla ilgili olduğunu kaydeden Akar, “Türkiye genelinde yükselen bir vaka sayısı var. Bu yükseliş trendine karşı mücadele refleksini bozmamak adına böyle bir değişikliğe gidilmemiş olabilir” dedi.

ESNAF RAHATLATILMALI

Sakarya gibi vaka sayılarında ciddi düşüş gösteren illerin takdir edilmesi gerektiğini söyleyen Akar, “Bu karar kendi içinde tutarlı gözükse de Sakarya gibi önemli düşüş trendi görülen iller var. Vatandaşın salgınla ilgili ciddi bir mesafe kaydettiği görülüyor. Her başarı takdire değerdir, Sakarya'nın takdiri de önce turuncuya sonra maviye dönmesidir. Sakarya'nın bu trendinin karşılığında bazı kısıtlamaların kaldırılması ve özellikle esnafın rahatlatılması gerekmektedir. Kamu otoritesiyle birlikte çalışan, vatandaşlarımızın daha korunaklı kalmaları için fedakarlıkta bulunan esnafımızın rahatlaması gerekiyor" diye konuştu.

İL HIFZISIHHA ESNEME SAĞLAMALI

İl Başkanı Akar, yereldeki bazı kısıtlamalarla ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulunun da kararlar alabileceğine dikkat çekti. Akar, “Bu anlamda haklı bir beklenti vardı. Belki bugün karşılık bulamadık ama bunu “Sakarya önemsenmiyor mu?” diye yorumlamamak gerekiyor. Bugün hak ettiğimiz yer kırmızı değildi, bu durumda yerelde bazı kararlar da alınabilir. Vali başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurullarının belli başlı yetkileri var. Kuruldaki değerli üyelerin, Sakarya'daki durumu nazara alarak kendi yetkileri dahilinde bazı esnemeleri sağlamaları mümkündür. Sabırla bekleyen, ekonomik olarak büyük yük taşıyan esnafın rahatlamasına yönelik beklentimiz var” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER