Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düştü, tepkiler gecikmedi(!)

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğluna “Terör propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verildi. Destekler gecikmedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düştü, tepkiler gecikmedi(!)

Hakkında “Terör propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığının düşürülmesi hakkındaki karar TBMM Genel Kurulu'nda okundu.Böylece, Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığı düşürüldü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu Kimdir?

Sakarya'da kalabalık bir ortamda kürtçe konuşmaktan çekindiğini iddia etmiş ve Sakarya'yı hedef göstermişti. Bu açıklamalarının ardından sadece MHP İl temsilcileri tarafından açıklamalar yapılmıştı.

Terör propagandası yapmak suçlamasıyla yargılanan Gergellioğlu'na CHP'den destek geldi.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç: "HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi hukuksuzdur. Biz bu oyunu daha önce de gördük ve Gergellioğlu Yalnız Değildir" açıklamalarında bulundu.
Sakarya hakkında sarfettiği olumsuz söylemlerinin ardından açıklama yapmayan Engin Özkoç, HDP'li Vekil yalnız değildir açıklamasının ardından Sakarya'da tepkilere neden oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER