Gıda sektörü kan ağlıyor

Sakarya Lokantacılar Platformu, Alaşara Restaurant işletme sahibi Ercan Canay Başkanlığında toplandı. Artan enerji fiyatları ve pazar tezgahlarına gelen zamlar sebebiyle zor durumda olan gıda sektörünün gündeme getirildiği toplantıda lokantacılar mağduriyetlerinin giderilmesi adına çağrıda bulundu. 

Gıda sektörü kan ağlıyor

Arka arkaya gelen zamlar her sektörü etkilediği gibi gıda sektörünü de olumsuz etkiledi. Bir tarafta enerji fiyatlarına, diğer tarafta akaryakıta ve pazar tezgahlarına gelen zamlar vatandaşı da esnafı da zor durumda bırakmaya devam ediyor. ‘’Her şey zamlandı, esnaf zor durumda kaldı’’ vurgusu Yapan Sakarya Lokantacılar Platformu Başkanı Ercan Canay ve Basın sözcüsü Denizce Butik Restaurant sahibi Deniz Akalp yetkililere seslendi. 

Üretim için tüketim gerekiyor 
Sebze meyveye gelen fiyat artışı hakkında düşüncelerini belirten Deniz Akalp , ‘’ Enerji fiyatlarına gelen zamlar bizi olumsuz etkiledi ancak bizim tek sorunumuz bu değil. Pazar tezgahlarına yansıyan zamlar da lokantacıları ve yemek sektörünü zor durumda bırakıyor. Ortaya bir yemek çıkarabilmemiz için pazardan yemek malzemesi almamız gerekiyor ve alacağımız ürünler 25 TL.’nin altında değil. ‘’ dedi.

Müşteriler azalmaya başladı
Yapılan yemeğin satılamadığını belirten Akalp birçok vatandaşın evinde yemek yapmayı arttırdığını ve bu sebepten potansiyel müşteri kitlesinin kaybedilmeye başlandığını dile getirdi. Deniz Akalp ‘’ Bizler zamları ve gider fiyatlarını ürün fiyatlarına yansıtmasak da insanlar kısıtlamaya gitmeye başladı. Yemeklerini evde yapıp getiriyorlar, onlar için tasarruf ancak biz zor durumda kalıyoruz. Vatandaşta esnafta mağdur durumda. Eski müşterilerimizi kaybetmeye başladık. Restoranlar, lokantacılar ve kafeciler olarak çok zor durumdayız’’ ifadelerine değindi. 

Yetkililere Seslendiler, ‘’ Sesimizi duyun!’’ 
Esnaf adına yardım isteyen Akalp yetkililere seslendi. Deniz Akalp ‘’ Şu an esnafımız nefes alamayacak durumda. Giderlerimizin daha makul bir seviyeye gelmesi gerekiyor. Hepimiz mağduruz, çözümümüz yok. Yetkililerin bize çözüm olmasını bekliyoruz’’ diyerek sözlerini noktaladı. 

İşletme sahiplerinden Canay ve Akalp’a destek destek
Toplantıya birçok işletme sahibi katılım sağladı.  Başkan Ercan Canay ve Deniz Akalp’a destek vererek mağduriyetlerinin giderilmesi adına toplantıya katılım sağlayanlar arasında; Meraklı Köfteci İşletme sahibi Okan Çokol, Bizim Köfteci İlkay Engin Gündüz, Arkadaş Restaurant Azra Tümsekoğlu, Serpilce Ev Yemekleri Serpil Köksal, Gece Pilavcısı Tahsin Mahmutoğlu, Elmalı Vadi İşletme sahibi Fatih Çokol ve Nermin Coşkun yer aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER