İsmiyle Dikkatleri Çeken Tosbiq Karavan'a Talep Yoğun

Tosbiq Karavan'a talep yağıyor.

İsmiyle Dikkatleri Çeken Tosbiq Karavan'a Talep Yoğun

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bulunan Tosbiq Karavan Markası, 2017 yılında üretimine ara verdiği karavanları 2020 yılında daha büyük bir model tasarlayarak ve tescilleyerek talep artmasıyla tekrar üretmeye başladı. İsmiyle dikkatleri üzerine çeken Tosbiq Karavanlar aynı zamanda özellikleriyle ve yerli üretime verdiği destekle de adından söz ettiriyor.

Etkin bir şekilde karavan fuarlarına da katılan Tosbiq Karavan, müşterilerinin yoğun taleplerini karşılamak için üretim kapasitelerinin tamamını doldurarak çalışmalarını sürdürüyor. Konu ile ilgili Firmanın satış müdürü Zelkif Sarı, yaklaşık 4 aylık sipariş olduğunu ve üretim kapasitelerinin dolduğunu belirtti. 

Pandemi süreciyle birlikte değişen tatil anlayışı, vatandaşları doğaya, karavan kamp alanlarına yönlendirmeye başladı. Pandemi sürecinde artan talepleri karşılamak için yoğun bir şekilde üretim çalışmalarını sürdüren Tosbiq Karavan'ın satış müdürü Zelkif Sarı, “Firmamız, 2017 yılında mobilya sektöründeki tecrübelerini karavan sektörüne aktarma kararını aldı. Markamızı tescil ettirerek ilk başlarda off-road karavan modelleri ile piyasaya girdik. Daha sonra kısa bir ara verdik. Geçen yıl pandemi süreciyle birlikte karavan sektörünün de rağbet gören bir hal almasıyla daha büyük bir modelle karavan piyasasına tekrar giriş yaptık. Pandemi sürecinde karavana rağbet bayağı bir arttı. İnsanlar bu sosyal mesafeyi tatilde de kullanmak istiyorlar. İzole bir tatil anlayışı, daha bireysel ve aileye özel tatil anlayışı yaygınlaşıyor. Bunun getirisi olarak da karavan piyasası canlandı.” dedi. 

‘HERKES KARAVANINI ALSIN’ 
Aldıkları siparişle 4 aylık bir sürenin dolduğunu söyleyen Zelkif Sarı, “Talep yoğunluğu güzel, bütün kapasitemizi doldurmuş vaziyetteyiz. İnsanlar erken teslimat istiyor ama malum karavanlar belli bir üretim sürecinden geçiyor. Mecburen bir süre bekletmek durumunda kalıyoruz. İnsanlarda şunu görüyorum, karavan almak istiyorlar fakat alım yaparken tam donanımlı bir karavan üzerinde plan yapıyorlar ve bu da bütçelerini aşıyor. Bana göre karavan maliyetleri her geçen gün artacak. En düşük modelden de olsa karavan alıp daha sonra ekstra donanımları ve opsiyonel donanımları daha sonra yaptırabilirler. Bütçelerine göre karavanın konforunu arttırabilirler.” diye konuştu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER