İsveç'i tehdit etmişlerdi... Ve harekete geçtiler

Rusya, NATO'ya üye olmayı düşünen Batı komşuları İsveç ve Finlandiya'ya tehditleri bir adım öteye taşıdı. Sabaha karşı İsveç adası Gotland'ın hava sahasını ihlal etti!

İsveç'i tehdit etmişlerdi... Ve harekete geçtiler

Ukrayna'ya topyekün savaş açan Rusya, gittikçe daha da hırçınlaşıyor. Batı komşuları Finlandiye ve İsveç'in NATO üyeliğine sıcak bakan açıklamalarının ardından zehir zemberek çıkış yapan Moskova, tehditlerini bir adım öteye yaşıdı. Dört Rus savaş jeti sabaha karşı İsveç hava sahasını ihlal etti. İsveç ordusu, iki Rus SU27 ve iki SU24 savaş uçağının Baltık Denizi'ndeki İsveç adası Gotland'ın doğusunda ülke ha.va sahasına kısa süreliğine girildiğini söyledi. İsveç Savunma Bakanlığı, Rusya'nın bu hamlesi üzerine kınama yayınlandı. Bu yaşananların sorumsuzca olduğunun altını çizen Hava Kuvvetleri Komutanı Carl Johan Edström, "Arka plandaki mevcut durum göz önüne alındığında, bu olayı çok ciddiye alıyoruz. Rusya'nın davranışı sorumsuzca" diye konuştu. 

SOĞUK SAVAŞ GERİ DÖNÜYOR

Geçtiğimiz günlerde, savaş devam ederken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının sonuçları olacağı uyarısında bulunmuştu. Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinin arkasında yatan sebebin, bu ülkenin NATO ve AB'ye üyelik istediği olduğu düşünüldüğünde, Batı dünyasında korku daha da arttı. Bu durum, yeni bir Soğuk Savaş başlamasının kaçınılmaz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2022, 14:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER