Sakarya Barosu'nun yeni Başkanı Belli Oldu!

Sakarya Barosu'nun yeni başkanı İlknur Ebiz Yıldız oldu.

Sakarya Barosu'nun yeni Başkanı Belli Oldu!

Sakarya Barosu'nun pandemi nedeniyle ertelenen genel kurulunun ikinci oturumu bugün gerçekleştirildi.

Sakarya Barosu 54. Olağan Genel Kurulu Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda yapılan oynama sonucunda Avukat İlknur Ebiz Yıldız 508 oy alırken, Avukat Selahattin Yıldırım ise 226 oy aldı. Böylece Sakarya Barosu’nun yeni Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız oldu.

Bu sonuçla Sakarya'nın 54'ncü Baro başkanı olan Yıldız bir ilke de imza attı. Daha önce Sakarya'da bir kadın Baro başkanı seçilmemişti. Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız aynı zamanda Sakarya'nın ilk kadın baro başkanı unvanını da almış oldu.

Başkan Av. İlknur Ebiz Yıldız, seçim sonuçlarının açıklaması sonrasında yaptığı teşekkür konuşmasında, “ Kıymetli meslektaşlarım; En demokratik hakkımız olan seçme ve seçilme özgürlüğünü kullanabilmemiz için uzun bir yolculuktan geçtik, bu seçim süreci pandemi nedeniyle bir den fazla kez ertelendi. Nihayetinde seçimimizi yapabildik. Seçimimizi yapabilmiş olmak, demokratik hakkımızı kullanabilmiş olmak, anayasamızda bize verilmiş bu hakkı tesis edebilmiş olmak bizim için en büyük sevinç kaynağı” dedi.

Başkan Yıldız, “Yorucu olan bu süreçte beni destekleyen ve desteklemeyen bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün en çok teşekkür etmemiz gerekenin, bir kadın baro başkanı olarak seçilebilmemi borçlu olduğum Mustafa Kemal Atatürk olduğunu düşünüyorum. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz…" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER