Şehit Gaffar Okkan'ın 21'inci ölüm yıl dönümü

Diyarbakır'ın "Gaffar Baba"sı olarak anılan, hizmetleriyle gönüllerde taht kuran ve 21 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan unutulmadı.

Şehit Gaffar Okkan'ın 21'inci ölüm yıl dönümü

Ali Gaffar Okkan, 1952 yılında Sakarya Hendek'te dünyaya geldi. 30 Eylül 1970'te Polis Koleji'nden, 29 Eylül 1973'te Polis Akademisi'nden mezun olup, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne komiser yardımcısı olarak atandı.

Çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra 1983 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başlayan Okkan, 1985'te ise şube müdürlüğüne terfi etti. 1986'da Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı ve 1992 yılında Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

6 Aralık 1993'te 1'inci Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi edip, Kars Emniyet Müdürü olarak ataması yapılan Ali Gaffar Okkan, 18 Kasım 1997'de ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevine başladı.

24 Ocak 2001'de saat 17.40 sularında Valilik binasına doğru giden Okkan, Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda kurulan pusuda şehit oldu. Polisler Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy da bu hain saldırıda şehit düştü.

Şehit Gaffar Okkan mezarı başında anılacak

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, vefatının 21’nci yılında (24 Ocak Pazartesi günü) İl-İlçe protokolünün katılımıyla mezarı başında düzenlenecek olan anma töreni ile anılacak.

HENDEK BELEDİYE MEZARLIĞINDA

Ali Gaffar Okkan, Hendek Kaymakamlığı öncülüğünde; Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında İl- İlçe Protokolünün katılımıyla 24 Ocak Pazartesi günü saat 11.30’da Hendek’te  mezarı başında dualarla anılacak.

YİNE TOPRAK SERPİLECEK, KARANFİLLER BIRAKILACAK

Ayrıca her yıl olduğu gibi Diyarbakır’dan gelecek sporcular ve heyet Okkan’ın mezarına Diyarbakır’dan getirecekleri topraklardan serpip, karanfil bırakacak. Mezarlıktaki törenin ardından İl-İlçe protokolünün de katılımıyla Tepecik’te bulunan Şehidin adının verildiği A.Gaffar Okkan Camiinde tüm aziz şehitler adına Mevlid-i Şerif okunacak. Ardından aş evinde yemek ikramı olacak.Yapılacak olan anma töreni ve mevlid-i şerife tüm halkımız davet edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER