TÜRK KOMANDOLARI HAKKARİ'Lİ ÇOCUKLARI MİSAFİR ETTİ

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında misafir edilen minik öğrenciler, helikoptere bindi ve askerlerin yardımlarıyla kızakla kaymanın sevincini yaşadı. Hakkari'deki okullarda eğitim gören 40 öğrenci, "Toplum Devlet Kaynaşması" projesi kapsamında Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında misafir edildi.

TÜRK KOMANDOLARI HAKKARİ'Lİ ÇOCUKLARI MİSAFİR ETTİ
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında misafir edilen minik öğrenciler, helikoptere bindi ve askerlerin yardımlarıyla kızakla kaymanın sevincini yaşadı.

Hakkari'deki okullarda eğitim gören 40 öğrenci, "Toplum Devlet Kaynaşması" projesi kapsamında Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında misafir edildi.


Burada ilk kez yakından görme fırsatı buldukları askeri helikoptere binen öğrenciler daha sonra askerlerin yardımıyla kızakla kaydı. Askerler, öğrencilere insansız hava araçları, komando silah ve teçhizatlarını tanıttı ve helikopter gösterisi yaptı.


IMG_4682








 

 

 

 

 

"Askerimiz bizler için canını ortaya koyuyor"


Vali Cüneyit Orhan Toprak, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, helikopter, uçak ve araçları ileride öğrencilerin kullanacağını belirterek şöyle devam etti:


"Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyet Teşkilatımız hepimizin huzuru için bizim mutlu yaşamamız için, kimseye boyun eğmememiz için mücadele veriyor. Askerlerimiz bu araç ve gerekçeleri kullanarak havadan ve karadan gidiyor ve canlarını ortaya koyarak bizler için mücadele ediyorlar. Tabii vatan, millet için hizmet sadece asker olmakla da olmaz. İnşallah içinizden hakim, doktor, öğretmen, mühendis, pilot ve vali olanlar çıkacak ve vatanına milletine hizmet edecek."


IMG_4684



"Vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yapıyorlar"


Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ise geleceğin teminatı olan öğrencileri misafir etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.


Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için hizmet ettiklerini aktaran Tuğgeneral Tayanç, "Gördüğünüz bu askerler, çok daha zor şartlarda dağlarda nöbet tutarak vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yapıyor. Eğer biliyorsanız asker ağabeyleriniz için sureler okuyun, dualar edin." diye konuştu.


AA

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 14:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER