Türkiye, Atatürk'ü saygıyla anıyor! Saat 9'u 5 geçe hayat bir dakikalığına durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'ncü yılında saygıyla anılıyor. Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar, saat tam 09.05'te Ata'ya duyulan saygının işareti olarak bir dakikalığına saygı duruşunda bulundu.

Türkiye, Atatürk'ü saygıyla anıyor! Saat 9'u 5 geçe hayat bir dakikalığına durdu

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yılında Türkiye'nin dört bir yanında saygıyla anılıyor. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

SİRENLER ÇALDI, HAYAT DURDU

Cadde ve sokaklarda hayat bir süreliğine durdu, sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı. Bazı sürücüler de kornaya basarak sirenlere eşlik etti. Ata'ya duyulan saygının göstergesi olan saygı duruşunda duygusal anlar da yaşandı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

15 TEMMUZ KÖPRÜSÜ'NDE SAYGI DURUŞU

O noktalardan biri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de saatler 09.05'i gösterdiğinde sürücüler araçlarından inerek Ata'ya saygı duruşunda bulundu. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından vatandaşlar araçlarına binerek yollarına devam edip köprüden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2021, 10:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER