Twitch hacklendi mi? Yayıncıların kazançları ortaya çıktı

Dünyanın en büyük çevrimiçi yayın platformlarından Twitch, gelen son bilgilere göre hacklendi.

Twitch hacklendi mi? Yayıncıların kazançları ortaya çıktı

Aylık 140 milyonu aşkın aktif kullanıcısı ve 9 milyonu aşan yayıncı sayısıyla dünyanın en büyük yayın platformu olan Twitch, büyük bir iddia ile çalkalanıyor. Gelen son bilgilere göre, milyonlarca kullanıcının verileri çalınmış durumda.

VideoGamesChronicles cephesinden gelen habere göre, ismi henüz bilinmeyen bir hacker, Twitch’e dair on binlerce gizli veriyi ve kaynak kodlarını çalmayı başardı.

Twitch yayıncılarının aylık gelirleri de sızdırıldı

Twitch platformunun şu an karşı karşıya kaldığı iddia edilen saldırı daha önce gördüklerimizin hiçbirine benzemiyor. Nitekim kullanıcı verilerini, Twitch kaynak kodlarını, şifrelenmiş parolaları ve Twitch yayıncılarının aylık gelirleri de dahil olmak üzere binlerce gizli veriyi çaldığı iddia edilen hacker, bu verileri 4chan aracılığı ile 125 GB’lık bir torrent dosyası olarak paylaştı.

Anonim hacker tarafından yüklenen dosyaları indirip inceleyen bir takım Twitter kullanıcıları, Twitch’in ünlü yayıncılara yaptığı aylık ödemelerin dahi görüntülenebildiğini belirtiyor. Yukarıdaki görselden de görebileceğiniz üzere, xQcOW, Hasanabi ve Shroud gibi yayıncıların, Eylül ayında Twitch’ten aldığı ödemeler kuruşu kuruşuna gösterilmiş.

Türk yayıncılar da sızıntıdan etkilendi!

Elbette platforma ait bilgilerin çalınması sadece yabancı yayıncıları etkilemedi. Aralarında ElraennwtcNPqueen ve KendineMuzisyen‘in de bulunduğu pek çok yayıncı saldırının kurbanı oldu. Söz konusu kişilerin özel bilgilerinin yanı sıra platformdan ne kadar para kazandıkları ortaya çıktı.

Bu aşamada kullanıcıların kredi kartları ve şifrelerinin çalındığına dair resmi bir onay gelmiş olmasa da durum oldukça ciddi görünüyor.

Gelişmeler hem The Verge hem de Video Game Cronicles kaynakları tarafından doğrulandı. Ayrıca söz konusu sızıntının 4 Ekim Pazartesi gününden itibaren gerçekleştirildiği ve Twitch'in durumdan haberdar olduğu gelen bilgiler arasında.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER