Ulaşıma ve lojistiğe nefes olacak proje

Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma ivme kazandıracak ‘Yeni Otoban Girişi’ projesine bugün başladı. 75 milyon TL’lik maliyetli proje, şehirlerarası KMO, TEM ve D-100 yollarını şehrin ana damarlarına bağlayarak lojistik ağına alternatif olacak.

Ulaşıma ve lojistiğe nefes olacak proje


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına değer katacak projeler üretmeye devam ediyor. Şehrin girişini rahatlatan Sakarya Köprülü Kavşağı Projesi’nden sonra bu kez de Sakarya’ya yeni bir otoban girişi kazandırılıyor. Kuzey Marmara Otoyolu’nun da hizmete alınmasıyla birlikte otoyollara bağlantı ihtiyacı oluşan Sakarya’ya yeni otoban girişi için ilk kepçe bugün vuruldu. ‘Yeni Otoban Girişi’ için müjdeyi Başkan Ekrem Yüce, şantiye ziyaretinde verdi. Yüce, Kuzey Marmara Otoyolu, Anadolu Otoyolu (TEM Otoyolu) ve D-100 Karayolu’na bağlantıyı sağlayacak olan çalışmayla ilgili tüm detaylara yer verdiği bir basın açıklaması yaptı.


2 bin 500 metre uzunluğunda yeni giriş
Başkan Yüce, yeni otoban girişinin ilk etabının Erenler Pekşenler bölgesinden başlayıp Bekirpaşa Kozluk mevkiinde kurulacak olan yeni gişelerde son bulacağını ifade ederek 40 milyon TL’lik kamulaştırmanın Büyükşehir tarafından tamamlandığını söyledi. Bu projede en yakın girişi Arifiye’de olan otoyoldan Adapazarı, Erenler, Serdivan ve kuzey bölgesine girişte zaman kazandıracak yeni gişeler inşa edilecek. Transit ulaşım, lojistik ve ticaret ağına değer katacak, Karasu Limanı ve tüm OSB’lere alternatif oluşturacak 2 bin 500 metrelik bu yol aynı zamanda trafiğin kent merkezine dengeli şekilde dağılmasını sağlayacak. Yüce, basına verdiği demeçte 75 milyon TL’ye mal olacak projenin şehre katacağı değeri tüm teknik detaylarıyla anlattı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER