Yeşilay Türkiye Liseler arası turnuvalar başlıyor

Yeşilay Sakarya Şube Başkanı “Türkiye´nin dört bir yanından lise öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Parlamenter Sistem Münazara başvuruları başlıyor.”

Yeşilay Türkiye Liseler arası turnuvalar başlıyor

Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Arzu Çakır; “Bu sene ilk defa, Türkiye´nin dört bir yanından lise öğretmenleri ve liseli öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştireceğimiz Parlamenter Sistem Münazara turnuvabaşvuruları 11 Ocak 2022 tarihi itibariyle başladı” dedi. Gençlerin bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için Yeşilay´ın, gençlerle sürekli ve birbirinden farklı içerikte projeler, çalışmalar yaptıklarını belirten Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Arzu Çakır şunları ifade etti: “200 yıldır Harvard´dan Oxford´a, Sydney´den Moskova´ya dünyanın tüm büyük üniversitelerinde en entelektüel etkinlik olarak kabul gören, Bakanlar Oyunu olarak nitelendirilen Parlamenter Sistem Münazara; Türkiye´de de köklü lise ve üniversiteler başta olmak üzere pek çok okulda olan ve büyük talep gören bir ikna oyunudur. Parlamenter münazara; öğrencilerin entelektüel bilgi ve birikimlerini besleyen, kendilerini topluluk önünde ifade edebilmelerini sağlayan ve hitabet yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlayan bir sistemdir” dedi

Çift taraflı düşünebilme becerilerini arttırmaya destek olacak

Klasik Lise stili münazara yarışmalarından oldukça farklılık gösteren bu sistem öğrencilerin entelektüel birikimlerinin ve kendini ifade etme yeteneklerinin daha hızlı gelişmelerini sağlamaktadır. Bu farklardan ilki, Parlamenter Münazara Maçlarında konuların maçtan 15 dakika önce verilmesidir. Bu nedenle turnuvada yarışmacı olacak öğrencilerin düzenli olarak okumaları, eğitimlere katılmaları ve bilgi birikimlerini geliştirmeleri gerekir. Bununla beraber öğrencilerin konunun hangi tarafını savunacağı da (tez-antitez) turnuva sistemi tarafından atanır. Bu durum, öğrencilerin verilecek konular üzerinde çift taraflı düşünebilme becerilerini arttırmaya destek olacaktır. 18-19 Haziran’da Türkiye finali olacak Çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan turnuvada, il seçmeleri, eğitim kampları, bölge şampiyonaları ve son olarak 18-19 Haziran’da Türkiye finali olacak. İlk aşamada münazara takımlarından sorumlu olacak öğretmenlerin katılım sağlayacağı münazara tanıtım etkinlikleri gerçekleştirilecek. Sonraki aşamada öğrenci takımları belirlenip eğitim kampları düzenlenecek. Eğitimlerin ardından bölge şampiyonaları ve Türkiye Münazara Şampiyonası finali ile şampiyon takımlar ve en iyi konuşmacılar belirlenerek ödüllendirilecek. Turnuvada öğrencilere münazara ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verilerek öğrencilerin; entelektüel anlamda kendilerini geliştirmeleri, hitabet yeteneklerinin güçlenmesi, sağlıklı yaşam ve bağımlılıklarla ilgili farkındalık kazanmaları hedefleniyor. Başvurular Yeşilay Türkiye’nin İnternet sitesi üzerinden yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2022, 10:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER