ABD'nin Ülkü Ocakları'na yönelik 'terör' araştırmasına tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve ABD Ülkü Ocakları Başkanı Adil Alper Yiğiter, yaptığı açıklamada, ABD Temsilciler Meclisi'nin, "Ülkü Ocakları'nın yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasına" yönelik kararına tepki gösterdi.

ABD'nin Ülkü Ocakları'na yönelik 'terör' araştırmasına tepki

ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocakları'nın "yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını" öngören bir maddeyi de içeren 2022 Savunma Bütçe tasarısını kabul etti.

Devlet Bahçeli, ABD'de alınan bu karara yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"Yunan kökenli bir Demokrat Parti milletvekili tarafından 24 Eylül 2021 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi’ne verilen ’Ülkü Ocaklarının terörist bir organizasyon olup olmadığının’ araştırılmasıyla ilişkili tasarının kabulü yalnızca skandal, yalnızca skolastik bir karar değil, aynı şekilde Türkiye’ye karşı takip edilen düşmanca politikaların da bir parçasıdır."

"PKK/YPG/PYD’nin görüş ve kavrayış açısıyla Ülkü Ocaklarına yaklaşanlar, terörist organizasyonun bizatihi failleri, fanatik mensuplarıdır. Çünkü terörizme destek verenler, en az teröristler kadar mesul, melun ve mendeburdur."

"Türkiye-ABD ilişkileri çetin bir yol ayrımındadır. Aynı şeyi NATO ittifakı için de ileri sürmek doğru bir tespittir."

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD Temsilciler Meclisi'nin Ülkü Ocakları aleyhine kabul ettiği tasarıyla ilgili, "Yasa'nın nihai metni henüz ortaya çıkmamış ve onaylanmamış olmakla birlikte, asılsız ithamlar içeren ve ABD ile aramızdaki köklü müttefiklik ilişkisine yakışmayan böyle bir talebin ABD Kongresi'nin bir kanadında kabul görmüş olması dahi son derece üzüntü ve endişe vericidir" dedi. Öte yandan ABD Ülkü Ocakları Başkanı Yiğiter ise alınan kararın arkasında FETÖ'nün olduğunu belirtti.

Sözcü Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada, 2022 ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın Temsilciler Meclisi'nde onaylanan metninde, 'Bozkurtlar/Ülkü Ocakları'nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir maddenin de yer almasının esefle karşılandığını bildirdi. Bilgiç, böyle bir talebin kabul görmüş olmasının üzüntü ve endişe verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yasa'nın nihai metni henüz ortaya çıkmamış ve onaylanmamış olmakla birlikte, asılsız ithamlar içeren ve ABD ile aramızdaki köklü müttefiklik ilişkisine yakışmayan böyle bir talebin ABD Kongresi’nin bir kanadında kabul görmüş olması dahi son derece üzüntü ve endişe vericidir. Türkiye karşıtı lobilerin bu tarz girişimlerinin önce Avrupa’da şimdi de ABD’de bazı çevrelerce sahip çıkılmaya çalışılan bu son örneği her şeyden önce terörizmle mücadeleye zarar vermektedir. Başta müttefikimiz ABD olmak üzere terörle mücadelede samimi olan tüm ülkelerin, bu tür hayal ürünü ve art niyetli iddialara prim vermek yerine, PKK/PYD/YPG ve FETÖ dahil gerçek terör örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele etmeleri gerekmektedir. Bulundukları ülkelerde uyum içinde yaşayan soydaşlarımıza yönelik bu tür yanlı yaklaşımlar kabul edilemez. Beklentimiz, bu izansız talebin Yasa'nın Kongre’de kabul edilecek nihai metninde yer almaması ve ABD’deki Türk toplumunun örgütlenme ve ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı uygulamalara sebebiyet verebilecek her türlü girişimden kaçınılmasıdır."

ABD ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI YİĞİTER: KARARIN ARKASINDA FETÖ VAR

ABD Ülkü Ocakları Başkanı Adil Alper Yiğiter, Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen ve içinde Ülkü Ocakları'nı hedef alan bir maddenin de yer aldığı yasa tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yiğiter, Ülkü Ocakları'nın "terör örgütü olup olmadığının araştırılması" maddesini tasarıya ekleten Demokrat vekil Dina Titus'un, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in manevi oğlu Enes Kanter’le çevrim içi toplantı yaptığı görüntülere ulaştıklarını söyledi.

ABD Ülkü Ocaklarının sosyal medya hesabında paylaşılan fotoğrafta, söz konusu maddeyi ekleten Titus'un, zamanının çoğunu Türkiye aleyhinde propaganda yapmaya ayıran FETÖ'cü basketbolcu Enes Kanter ile toplantı yaptığı görüldü.

Yiğiter, açıklamasında, "Ülkü Ocakları'nı terör listesine almak için maddeyi sunan Titus'un kimlerle iş birliği halinde olduğu ispat edilmiş oldu. Türk'e hasım kesimlerin şahsıma ve Ülkü Ocakları'na karşı başlattıkları karalama ve iftira kampanyası şüphesiz bertaraf edilecektir." dedi.

"ARAŞTIRMA SONUCUNDA KONGRE BİZE TEŞEKKÜR EDECEKTİR"

Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen tasarıda atfedilen suçlamaların Ülkü Ocakları ile hiçbir alakasının olmadığını belirten Yiğiter, yapılacak soruşturmadan çekinmediklerini ve saklayacak bir faaliyetleri olmadığını belirtti.

Yiğiter, "Rapor şayet siyasi sonuç güdülerek yazılmaz ise ABD Kongre üyeleri bize teşekkür edecektir. Bugüne kadar Amerika'da yaptığımız faaliyetlerde kanun dışı bir olay ile bir kez dahi anılmadık. Dahası, Kovid-19 salgını sürecinde yardım kampanyalarına dahil olup, etnik köken gözetmeksizin ihtiyaç sahipleriyle ekmeğimizi paylaştık." ifadelerini kullandı.

Haklarında başlatılan soruşturmanın amacının "Türkiye'nin iç siyasetine müdahale" olduğunu savunan Yiğiter, tasarıya eklenen maddenin perde arkasında FETÖ'nün olduğu düşüncesini şu sözlerle aktardı:

"Tasarıya öncülük eden Ermeni lobisi gibi görünse de bize ezelden düşman malum kesimin oynadığı etkin rolü görüyoruz. Milliyetçi Ülkücü Hareketi zan altında bırakarak, Türkiye iç siyasetine müdahale etme gayretini okuyoruz. Bizi çok iyi tanıyan Türk'e hasım kesim bilsin ki ne davamızdan vazgeçeriz, ne de vatanımızdan. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da liderimiz Devlet Bahçeli'nin emrinde, soydaşlarımızın hizmetinde, başı dik, alnı açık bir şekilde var olmaya devam edecektir. Amerikan anayasası ve kanunları çerçevesinde faaliyetlerimize devam edeceğiz."

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM'DAN SERT AÇIKLAMA

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'da, şahsi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

1- ABD politikalarının bir görünen yüzü vardır bir de arka planda, asıl maksat ve hedefleri kapsamına alan insanlık dışı uygulamaları, sinsi ve illegal projeleri bulunmaktadır.

2- Çocukları terör eylemlerinde kullanan PKK/PYD/YPG’ye açıkça destek vererek silah ve teçhizat veren ABD yönetimi, geçmişte olduğu gibi bugün de savaşlarda ölen milyonlarca insanın sorumlusu, mazlumların gök kubbeyi inleten çığlıklarının ise en büyük sebebidir.

3- Bu yalın gerçeğe rağmen, ABD’nin terör örgütlerine kucak açarak onları himaye etmesi, ülkesinde FETÖ elebaşlarının cirit atması, samimiyetsizliğinin, pişkinliğinin ve iki yüzlülüğünün apaçık beyanıdır. PKK/PYD/YPG/FETÖ'yü koruyup, kollayan bir ülkenin neyine itibar edelim?

4- Sözde müttefik ABD’nin, Güney sınırımızda terör örgütleriyle neleri planladığına, Doğu Akdeniz’de karşımızda nasıl durduğuna, Batı Trakya'daki askeri yığınağa bakınca içi boşaltılmış, sütunları kırılmış bir hukuk ve demokrasi girdabında olduğunu açıkça idrak ediyoruz.

5- Türk milletinin göz bebeği olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın faaliyetlerini, terör örgütü sıfatları ile bağdaştırmaya kalkan ABD Temsilciler Meclisi; Ermeni işgalciliğine destek veren ve Türk-İslam düşmanlarına kucak açan emperyalizmin merkezi bir yapısıdır.

6- Ülkü Ocaklarının araştırılması tasarısını hazırlayan Yunan kökenli Dina Titus adlı Türk düşmanı, Türk milletine karşı yürütülen faaliyetlerin başaktörü olarak yer alıyor. Okun geldiği yöne bakınca Türk milletine kurulan tuzakların hep aynı mahfillerden çıktığını görüyoruz.

7- Dina Titus, Azerbaycan’ın haklı mücadelesini verdiği Karabağ Savaşı’nda "Türk yapımı insansız hava araçlarında Amerikan teknolojisinin kullanımına ilişkin soruşturma" talep ederek, Ermeni yanlısı bir tutum takınmıştı.

8- Titus, bunların yanında, Türkiye’de üretilen İHA’ların ABD’nin çıkarlarını zora sokacağını belirterek ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Türk İHA’larına ilişkin kapsamlı rapor sunulmasını isteyen tescilli bir Türk düşmanıdır.

9- Ülkü Ocakları ile ilgili tasarıyı sunan Dina Titus’un, FETÖ'nün manevi oğlu Enes Kanter ile tasarı öncesi görüştüğünün ortaya çıkması Ülkü Ocaklarının içte ve dışta ne denli bir saldırı altında olduğunun açık bir göstergesidir.

10- Bu muhasım odakların; Türklüğün yegâne muhafızları, dünyayı titreten ecdadın torunları, insanlığın değer ve vicdan neferleri olan Ülkücüleri hedef alması hiç şaşırtmamıştır. Ülkü Ocaklarını hedefe koyanlara karşı Türk-İslam davamızı nizam-ı âlem uğrunda sürdüreceğiz.

11- Ülkü Ocakları Türk milletinin 57. Alayıdır. 57. Alay Çanakkale’de albayından erine kadar şehit düşmüş birliğimizin adıdır. Eğer bir gençlik teşkilatı kendini böylesine ulvi bir yapıyla özdeşleştiriyorsa, o milletin geleceğinden asla endişe edilmez.

12- Ülkü Ocakları; Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Bey'in emrinde çift başlı Selçuklu Kartalı gibidir. Bir tarafı Doğu’ya diğer tarafı Batı’ya bakar. Doğu’da ve Batı’da, Türk milletini ufukların ötesine taşımak için mücadele etmektedir.
Yılmayacağız, Yıkılmayacağız, Başaracağız!

Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen 2022 Savunma Bütçe tasarısının olduğu haliyle Senato'dan da geçmesi ve Başkan Joe Biden'ın imzasıyla yasalaşması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER