Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş atandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yerine Mehmet Muş getirildi.

Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Bir süredir eşine ait şirketin Ticaret Bakanlığı’na dezenfektan satışı yaptığına ilişkin haberlerle gündeme gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı. Pekcan’ın yerine AK Parti’nin önceki dönem Grup Başkanvekilliğini yapan Mehmet Muş atandı.

MEHMET MUŞ KİMDİR

Dr. Mehmet Muş 1 Mayıs 1982’de Trabzon Sürmene’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamlayan Muş, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Washington State University School of Economic Sciences’de Ekonomi alanında yüksek lisans yapan Muş, doktora öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.

Ticaret Bakanı olarak atanan Mehmet Muş, AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptığı dönemde TBMM’ye sunulan ekonomiyle ilgili kritik torba düzenlemelerle ilgili çalışmalar yapıyordu.

Aslen iktisatçı olan Muş, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AK Parti MKYK Üyesi olarak görev yaptı.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2021, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER