Akar tepki gösterdi: 6'lı masada milliyetçi var mı?

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamasına değinerek 6'lı masaya Milliyetçi var mı? sorusunu yöneltti.

Akar tepki gösterdi: 6'lı masada milliyetçi var mı?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2023 seçimlerinde HDP'nin nasıl bir yol izleyeceği hala belirsizliğini korurken Pervin Buldan'dan muhalefete yönelik sert bir eleştiri geldi.

İMRALI TECRİTİ NEDEN VAR?

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakınları ve avukatlarıyla görüştürülmemesine değinen Pervin Buldan, "İmralı tecriti neden var? Bu soruya ne iktidar ne de bizim dışımızdaki muhalefet herhangi bir cevap veremiyor, verme cesaretini de gösteremiyor.'' ifadeleri ile muhalefete yüklendi.

6'LI MASADA MİLLİYETÇİ VAR MI?

MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamalarına ayrıca da 6'lı masaya tepki gösterdi. Akar yaptığı açıklamada;

''HDP’li Pervin Buldan meclis grup toplantılarında terörist başı Öcalan’ın hükümlülük halini tecrit olarak görüp mağdur söylemiyle terörist seviciliğini tekrarlarken buna ses çıkarmamanın iktidara destek vermek olduğunu, milliyetçi oyları kazanmak için bunun yapılmamasını, Terörist başı Öcalan için demokratik çözüm üretilmesini, aksi halde hareket edip milliyetçilik yarışına girenlerin büyük kaybedeceğini söylemiş. Açıkçası 6+1 grubuna ayarı vermiş, masaya ihtarını çekmiş. Masada buna cevap veren veya bu söylemi reddeden milliyetçi var mı? Yok."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER