Babacan’ın Anayasanın İlk 4 Maddesi İle İlgili Sözlerine MHP İl Başkanı Akar’dan Tepki!

Sakarya MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Ali Babacan’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Babacan’ın Anayasanın İlk 4 Maddesi İle İlgili Sözlerine MHP İl Başkanı Akar’dan Tepki!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Deutsche Welle Türkçe’de Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtlamıştı.

Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışılmaya açılmasıyla ilgili soruya Babacan, Şu anda ülkede “ciddi çatlakların” oluştuğunu ancak “Günü geldiğinde zemin ve şartlar uygun olduğunda” Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabileceğini söyledi.

Ali Babacan’ın söylemleri üzerine Sosyal Medya da ve Siyasilerde konu ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalardan biri de MHP Sakarya İl Başkanı Akar’dan geldi.

Ahmet Ziya Akar, Babacan’ın Anayasanın ilk dört maddesi ile ilgili sözleri karşısında;
 

“Anayasamızın ilk dört maddesi Devletin şeklini, Cumhuriyetin niteliklerini, Devletin bütünlüğünü, resmi dilini, bayrağını, milli marşını ve başkentini hüküm altına almıştır.

Bu maddelerin değiştirilemez, değiştirmesi teklif dahi edilemez niteliği haiz olması Türk varlığının hukuki anlamdaki teminatı olmakla birlikte can vererek, kan dökerek, fedakarlıklarla elde ettiğimiz devletimizin temelindeki ruhu koruma iradesini de göstermektedir.

Türk devletinin ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğüyle derdi olanlar, Türkçe ile derdi olanlar, şanlı bayrağımızla, milli marşımızla, başkentimizin Ankara olmasıyla, Cumhuriyetimizle velhasıl bizi millet yapan değerleri ve emperyalizme karşı verilen mücadeleden ecdadın zaferle çıkmasını bir türlü içine sindiremeyen, kendisine dert edinen köksüzler uygun iklim ve şartların oluşması halinde milli değerlerimizi “konuşabileceğini” pervasızca dile getirebilmiştir.

Bu güne kadar Anayasamızın ilk dört maddesi üzerinden açılan tartışmaların Türk milletinin sinesinde karşılık bulmadığı ve milletimize hiç bir faydasının da olmadığı sabit olmasına rağmen bu konunun hala dillendiriliyor olması, milli olamayan zihniyetin sahiplerinden aldığı sufle ile milli ve egemen siyasi duruşumuzdan rahatsız olan batılı dostlarımızca yapılan yoklamada kendini gösterme çabasından başka bir şey değildir.

Türk milleti varlığını sorgulatmayacak, güçlendirerek hakim kılmaya devam edecektir. Bunun aksine tavır takınan ve siyasi söylemleriyle Türk kamuoyunda karşılık bulacağını sanan basiretsizler ise peşlerine taktıkları vatan evlatlarını heba ederek siyasi tarihimizdeki hiçlik bölümünde yerini alacaktır.” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2021, 14:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER