MHP’li Bülbül’den HDP'li Ersoy’a sert tepki!

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri sırasında HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'un, 'gerici' ifadesine, MHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent Bülbül’den çok sert cevap verdi!

MHP’li Bülbül’den HDP'li Ersoy’a sert tepki!

MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül de HDP'li Oya Ersoy'un sözlerine tepki gösterdi.

İSLAM'A VE MÜSLÜMANLARA HAKARET ETTİ

Oya Ersoy, TBMM'de yaptığı konuşmada İslam dinini ve Müslümanları hedef aldı.

Oya Ersoy, eğitim sistemini eleştirirken, "Bugün karşı karşıya kaldığımız yıkım 500 yıl önceki Osmanlı'nın yönetim biçimini ve 1500 yıl önceki dinin toplum ilişkilerini, 2 bin 500 yıl önceki Orta Asya masallarını yeniden kurma hayalidir. Kindar ve dindar nesli yaratma ucubeliğidir." sözlerini sarf etti.

"İFADE EDİLEN HUSUSLARI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR, KINIYORUZ"

Bu sözler karşısında Sakarya Milletvekili Levent Bülbül: “500 yıl önceki Osmanlı'nın kurallarıyla, kaidesiyle 1500 yıl önceki bir takım dini kurallarla ki İslamiyet'i tamamen bir dogma kalıplar içerisine sokarak dinimizin hiç olmadığı şekilde gösterilmesi ve '2 bin 500 yıllık Orta Asya masalları' denilerek de kültür medeniyet köklerimizin adeta neredeyse tamamına yönelik olarak provokatif bir konuşma yapılmıştır. Dolayısıyla, burada ifade edilen hususları asla ve asla kabul etmek mümkün değildir. Bu hususta biz, bu konuşmayı kınadığımızı ifade etmek istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Görüşmeler devam ederken, bu kez HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın sözleri yeni bir tartışma yarattı. Öcalan'ın, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a selam göndermesi MHP'li Levent Bülbül'ün tepkisine neden oldu. Bülbül, "Katil Öcalan, Katil Öcalan" diyerek tepki gösterdi.

Regaib gecesinde İslam'a ve Müslümanlara açıkça hakaret eden HDP'li Ersoy'un sözleri için TBMM Başkanvekili, tutanakları inceleyeceğini ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER