Adidas imkansızı mümkün kıldı

Adidas “Impossible Is Nothing” yaklaşımından aldığı güçle, sporda kadınlar için gerçek ve kalıcı bir değişim yaratma misyonunu hızlandırıyor ve serinin yeni bölümleriyle sporda ve ötesinde engelleri ortadan kaldıran, ilham veren kadınlardan oluşan küresel bir kolektife ışık tutuyor…

Adidas imkansızı mümkün kıldı

Önemli bir spor yılı başlarken adidas “Impossible Is Nothing hikayesine devam ediyor. “Ben varsam hiçbir şey imkansız değil” sloganıyla hazırlanan yeni reklam filmi, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin tüm dayatmalarına güçlü bir cevap veriyor.

14 Şubat’ta başlayan “I’m Possible” film serisinde şair ve aktivist basketbolcu Asma Elbadawi, model Ellie Goldstein, genç aktör HoYeon, koşucu Fatima İbrahimi, Olimpiyat şampiyonu kaykaycı Momiji Nishiya ve yoga öğretmeni Jessamyn Stanley’nin hikayeleri paylaşılıyor.

Sporun hayatları değiştirme gücüne olan inancıyla hareket eden marka, sahada ve dışında engelleri ortadan kaldıran ve cinsiyet eşitliğini sağlayanları desteklemeye devam edeceğini yayınladıkları yeni kampanyalarla duyurmaya devam ediyor.

BASKETBOL DERNEĞİ FIBA’YA “BAŞÖRTÜ YASAĞINI KALDIR” ÇAĞRISI

Basketbol oynamaya başladıktan on yıl sonra, Asma genç Müslüman kızlar için sporu teşvik etti ve profesyonel spordaki başörtünün yasaklanmasını ortadan kaldırmak için uluslararası basketbol derneği FIBA’ya çağrıda bulundu.

Şimdi ise Tanzanya’da genç kızları spora teşvik etmeye için çalışan Elbadawi, kendi hayatıyla Tanzanya kızları arasındaki benzerlikleri gördü.

Asma, evinden 7 bin mil uzakta Tanzanya’ya atandı ve bütün diyaloğun başlamasına neden oldu.

FIFA’nın 2014 yılında futbolda başörtü yasağını kaldırmasının ve olimpiyatlara katılan ilk türbanlı Ibtihaj Muhammed’ın ortaya çıkmasının ardından FIBA’nın da buna uyması gerektiğini düşündü.

“Kadınların müttefiki olmaya devam edeceğiz”

Adidas Küresel Pazarlama Başkanı Vicky Freemarkanın odak noktası hakkında “Bu dönemde de oyunu değiştiren, çeşitli ve güçlü bir kadın sporcu topluluğunu birleştirmek için “Impossible Is Nothing” marka tutumumuzu kullanmaya devam ediyoruz. Güçlerinin farkındayız, gördükleri olasılıkları mutlulukla karşılıyor, fırsatları değerlendirirken sahip oldukları iyimserliği paylaşıyoruz. Bu aynı zamanda her gün imkansızı mümkün kılmak için dışarıdaki tüm kadınlara eylem çağrımızdır. Sporun tüm alanlarında, ürünlerimiz ve ortaklıklarımızda inovasyon yoluyla kendimizi kadınlara hizmet etmeye adadık ve onların müttefiki olmaya devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu… 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER