Roma dönemine ait Eros Bebek heykeli ele geçirildi !

Manisa’nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından bir ikamete düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait Eros Bebek heykeli başı ile 3 parça halinde heykele ait gövde, 5 adet Roma Dönemine ait motifli sütun başlığı ve 3 adet Roma dönemine ait motifli taş ele geçirildi.

Roma dönemine ait Eros Bebek heykeli ele geçirildi !

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT, İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat Timi ile Sart Karakol Komutanlığına bağlı ekipler, Sart Mahallesindeki S.B’ye (57) ait ikamete operasyon düzenledi. Salihli Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama kararına istinaden ikamet ve eklentilerinde yapılan aramada 1 adet Roma dönemine ait Eros Bebek heykeli başı ve 3 parça halinde Eros Bebek heykeline ait gövde, 5 adet Roma dönemine ait motifli sütun başlığı ve 3 adet Roma dönemine ait motifli taş ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserlerin Manisa Müze Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenilirken, gözaltına alınan şüphelinin ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 16:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER