Sakarya'ya Suriyelilerin girişi yasaklandı !

İçişleri Bakanlığı’nda yapılan açıklamada Suriyelilerin, içlerinde Sakarya’nın da bulunduğu 16 şehre girişini yasakladı. Ayrıca bu 16 şehir dışında da 52 şehirde 800 mahallede Suriyelilerin oturumu yasaklandı.

Sakarya'ya Suriyelilerin girişi yasaklandı !

İKAMET İZNİ VERİLMEYECEK

Son günlerde Türkiye'de yaşayan Suriyelilerle ilgili tartışma yeniden alevlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gettolar ve yeraltı dünyası oluşmaya başladığını öne sürerken bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Suriyelilerin Türkiye'de nüfusun demografik yapısını bozmaması için seyreltme uygulamaları başlayacağını ve yüzde 25'in üzerinde Suriyeli nüfusun olduğu yerlerde hiçbir yabancılar ikamet izni verilmeyeceğini duyurdu.

SEYRELTME UYGULAMASI

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Suriyelilerle ilgili seyreltme planını açıklamıştı. Hürriyet Yazarı Hande Fırat Birgül bu planın detaylarını köşe yazısında anlattı. Hande Fırat yazısında, Suriyelilerin bir mahallede ilçede adeta gettolaşmalarına müsaade edilmediğini belirtirken, Yabancı nüfusunun Mahalle nüfusunun yüzde 25'ini açmasına izin verilmediğini söyledi. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Suriyeli nüfusunun yüzde 25'i aştığı bölgelerde seyreltme uygulamasına da başladı.

16 İL SURİYELİLERİN GİRİŞİNE KAPATILDI

 Hürriyet gazetesi Hande Fırat köşe yazısında seyreltme planının detaylarını paylaştı. Söz konusu yerleşim yerlerinin yabancılar için nüfus kaydına kapatıldığını belirten Fırat Şuan toplamda 16 il için bu önlemlerin alındığını söyledi. Suriyelilerin nüfus kaydına kapatılan iller şöyle; Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova. Artık bu illere her statüde yabancılar Nüfus kaydı için başvuru Yapamayacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER