Facebook'tan Yeni Özellik: Canlı Alışveriş Cumaları!

Facebook alışveriş deneyimini geliştirerek canlı yayında alışveriş yapabilme imkanını hayata geçiriyor.

Facebook'tan Yeni Özellik: Canlı Alışveriş Cumaları!

Özellik sayesinde doğrudan Facebook veya Instagram platformundaki canlı yayın özelliği ile alışveriş imkanı kazanacaksınız.

Facebook bu özellik ile sezonun en son trendlerini gerçek zamanlı olarak kullanıcılarına sunuyor ve işletmelere ürünleriyle ilgili canlı yayında sorular sorarak alışveriş yapmalarına olanak sağlıyor.

Facebook'un konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bu haftadan itibaren ve 16 Temmuz'a kadar her Cuma günü, güzellik ve moda markalarının alışveriş yapılabilir canlı videolarının keyfini çıkarın. Alışveriş yapanlar için bu, en sevdiğiniz markaların en son ürünlerini keşfedebileceğiniz ve gerçek zamanlı olarak beden, kesim ve ipuçları hakkında sorular sorabileceğiniz anlamına geliyor. Ve Markalar için Canlı Alışveriş, müşterilerle ilişkiler kurma, yeni eğlenceli içerik sağlama, soruları yanıtlama ve Mağazalar ile rahat ödeme yoluyla satın alma sürecini kolaylaştırma şansı sunuyor."

"Katılan markalar arasında Abercrombie & Fitch, Clinique ve Sephora da yer alacak ve her biri en son ürünlerini sergilerken izleyici sorularına gerçek zamanlı yanıtlar verecek uzmanlar sunacak."

Facebook, yayın içi satın alma sürecini kolaylaştırmak için tüm bölgelerde Facebook ve Instagram Mağazalarını kullanıma sunmak ve Facebook Pay'i tam olarak entegre etmek için hala çalışıyor . Ancak nihayetinde Facebook, uygulamalarına daha fazla e-ticaret süreci eklemek ve bunları ürün keşfi için önemli bir bileşen haline getirmek için mümkün olduğunca çok gönderisini alışverişe elverişli hale getirmeyi hedefliyor.

Kullanıcılar, her markanın Facebook Sayfasında veya Mağaza sekmesini ziyaret ederek Facebook'un Canlı Alışveriş akışlarını izleyebilecekler . 

Canlı yayın üzerinden kullanıcıların alışveriş yapmasını sağlayacak bu gelişme e-ticaret'i sosyal medya hesaplarına tam anlamıyla taşıyacak gibi gözüküyor. Türkiye'ye bu özelliğin ne zaman geleceği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER