16 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

Batuhan Gülşah ile dünya basınından kesitler: "İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: ABD'den Çin'e, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya dünya medyasının gündemi hafta içi 5 gün boyunca sadece sitemize özel olarak sizlere ulaşıyor!"

16 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

The Wall Street Journal

Başlık: Biden’dan 1 trilyon dolarlık imza

Altbaşlık: Başkan Joe Biden 1 trilyon dolarlık altyapı paketini imzaladı. Yeni altyapı yatırımlarına 550 milyar dolarlık kaynağın ayrıldığı paket, Biden'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

The New York Times

Başlık: Beyin göçü Estonya’ya yarıyor

Altbaşlık: Brexit’in ardından vize ve oturma izni nedeniyle sorun yaşayan çok sayıda şirket, uygun vergiler nedeniyle üslerini Estonya’ya taşıyor. Küçük Baltık ülkesi eğitimli insan akınının tadını çıkarıyor.


İNGİLTERE

The Guardian

Başlık: Liverpool terör saldırısının ardından terör tehdidi arttı

Altbaşlık: Hastanedeki bombalı saldırının ardından benzer olayların yaşabileceği gerekçesiyle ülke çapında korku başladı.

2. haber

Başlık: Vahşi Batı orada: Rusya’nın sorumsuzluğu uzay çöplüğü sorununu kızıştırıyor

Altbaşlık: Rusya'nın, tüm ülkelerin hakkını ihlal eden, sorumsuz anti-uydu füze denemesi, uzay hukukunun biran önce oluşturulması gerektiğini ortaya koyuyor.

The Independent

Başlık: Taksi patlamasının ardından Birkeşik Krallık’ta terör tehdidi “şiddetli”ye yükseltildi

Altbaşlık: Polis tarafından “terör saldırısı” olarak nitelendirilen bombalı saldırının, ülke çapında teyakkuz doğurdu.


ALMANYA

Frankfurter Allgemeine

Başlık: Koalisyon’un korona tedbirleri yolda

Altbaşlık: Ülke çapında artan koronavirüs vakalarının ardından bahara kadar sertleştirilmiş önlem programı üzerinde çalışılıyor. Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberaller, konunun ciddiyeti konusunda hemfikir.

Süddeutsche Zeitung

Başlık: Otobüs ve Mertrolarda ücretsiz internet geliyor

Altbaşlık: Koalixyon hükümeti, ülke çapında ücretsiz ve erişilebilir internet projesini, koronavirüs ile mücadeleden sonraki ana başlık olarak belirledi.


FRANSA

Le Figaro

Başlık: 18 yıllık iktidarın ardından, Erdoğan gücünün erimesiyle yüzleşiyor

Altbaşlık: On iki yıla yakın süredir iktidarı elinde tutan Türkiye Cumhurbaşkanı, muhalefetin popülaritesinin artması ve kendi partisi içindeki yozlaşmayla boğuşuyor.

Le Monde

Başlık: Glasgow’daki İklim Zirvesi’nde ilerleme hedefleri hayalkırıklığıyla bitti

Altbaşlık: Yüzyılın iklim kaderini belirleyecek zirvede gidişat beklentileri karşılayamadı. Karbon emisyonunun sıfıra indirgenmesi hedefi ortaya konamadı.


YUNANİSTAN

Estia

Başlık: Trakya’nın kalkınması için Bulgaristan ve Türkiye ile işbirliği

Altbaşlık: Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’de sınırları olan Trakya bölgesinde yaşayan azınlıkların kültürel özelliklerini muhafaza etmesi ve bölgede ekonomik kalkınmayı hızlandırmak amacı güden devlet, bölgede Türkçe dilinde eğilim veren okullar açma, Osmanlı turizmi, müftülerin devlet tarafından atanmasının durdurulması gibi yeni açılımları hedefliyor. Bu kapsamda Bulgaristan ile de işbirliği yapılması planlanıyor.


İRAN

Tehran Times

Başlık: BAE Ankara’da: Emirlik zihniyetini deşifre ederken

Altbaşlık: Türkiye ile uzun süren gergin ilişkilerin ardından Birleşik Arap Emirlikleri, kartların yeniden karıldığı bölgede yeni satranç oyunlarına girişmek için açılımlar yapıyor. İşte bu çerçevede Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ziyaret gerçekleştirildi.


İSRAİL

Jerusalem Post

Başlık: Türkiye, hapisteki çifti İsrail heyetinin ziyaret etmesini onayladı.

Altbaşlık: İsrail, Türkiye'de tutuklanan iki vatandaşının ajan olduğuna yönelik iddiaları yalanladı. İsrail hükümeti, Erdoğan'ın Üsküdar'daki konutunun fotoğrafını çektiği belirtilen çiftin serbest bırakılması için devreye girmişti. Heyet, İsrailli çiftle görüşmeyi başardı.  


JAPONYA

Japan Times

Başlık: İklim Zirvesi yetersiz kaldı

Altbaşlık: Glasgow’da Birleşmiş Milletler öncülüğünde büyük umutlarla gerçekleştirilen İklim Zirvesi, Çin ve Hindistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerin karbon emisyonunu sıfırlamada isteksiz kalmaları nedeniyle amacına ulaşamadı.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2021, 14:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER