CHP lideri Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı önünde

CHP Meclis grubu bugün saat 09.00'da olağanüstü toplandı. Toplantının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'ten Adalet Bakanlığı'nın önüne yürüdü. Burada açıklama yapan CHP lideri, "6 yaşındaki evladımızın uğradığı haksızlık karşısında kimler ısrarla suskunluğunu koruyor? Buraya bu evladımızın sesi olmak için geldim. Adalet istiyor bu kız, bizim evladımız, bizim kızımız" dedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı önünde

CHP, TBMM'de olağanüstü toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün milletvekillerini toplantıya çağırmıştı. Toplantının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri 6 yaşından itibaren istismara uğrayan çocuk için Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP Grubu saat 09.00'da TBMM'de toplandı.

Toplantıda bütçe görüşmelerinin ikinci haftasında yapılacak görüşmeler ile Meclis'e sevk edilen kanun teklifleri değerlendirildi.

Toplantı, basına kapalı gerçekleşti.

ADALET BAKANLIĞI'NA YÜRÜYÜŞ

Fotoğraf: CHP PM üyesi Candan Yüceer / Twitter

Fotoğraf: CHP PM üyesi Candan Yüceer / Twitter

Toplantının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'ten Adalet Bakanlığı'nın önüne yürüdü. Yürüyüşte Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Grup Başkanvekilleri ile milletvekilleri eşlik ettik.

Bakanlığın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığı, adaletsizliği kimsenin duymasını ve yaşamasını istemem. 6 yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüz edildi. Günlerdir bekliyorum. Acaba ses verecek mi diye. Konu parlamentoda dile getirildiğinde Aile Bakanı '2 yıldır bu meseleyi biliyoruz' diyor. 2 yıldır biliyorsunuz da ne yaptınız? Sistematik bir tecavüz var ve siz bunu 2 yıldır biliyorsunuz, gıkınız çıkmıyor.

Fotoğraf: CHP PM üyesi Candan Yüceer / Twitter

Fotoğraf: CHP PM üyesi Candan Yüceer / Twitter

Adalet Bakanlığı'nın önündeyiz. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Aile Bakanlığı'nın kimse ne yaptığını bilmiyor. Polislerimiz bu olayları bilmiyor mu? Kim onların önüne engel olarak çıkıyor, kim görevlerini yapmasına engel oluyor? Savcılar hangi gerekçeyle bu dosyaları kapatıyorlar?

6 yaşındaki evladımızın uğradığı haksızlık karşısında kimler ısrarla suskunluğunu koruyor? Buraya bu evladımızın sesi olmak için geldim. Adalet istiyor bu kız, bizim evladımız, bizim kızımız. Buradan bu evladımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yüreğinle aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı solcusu, inançlısı inançsızı, güneylisi kuzeylisi kim olursa bu haksızlık karşısında tahammül edemiyor ve öfkeleniyor.

Bizler, hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız. Emin olun, bu haksızlığa dayanamıyorum. Biz devletin görev yapmasını istiyoruz, devletin nefes almasını istiyoruz. Adalet istiyoruz. Biz adaletsizlik karşısında susanların dilsiz şeytanlar olduğu bir ülke olmak istemiyoruz. Polisin, savcının elini kolunun bağlanmasını istemiyoruz. Ülkenin bu kadar derdi varken, bu kadar büyük acılar yaşarken siyasal iktidarın görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edebilecek bir durum değildir.

Devleti yönetemiyorlar, haksızlıkları sindiriyorlar. '2 yıldır bu meseleyi biliyoruz' demek ne demek? Devlet baskıların altında görev yapamaz. Adalet Bakanlığı'nın önüne gelme nedenim budur, adalet istiyoruz; kızımız, evlatlarımız için adalet istiyoruz."

Kılıçdaroğlu ve CHP'liler Adalet Bakanlığı'nın önündeki yürüyüşten tekrar Meclis'e döndü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER