İRAN'LA TİCARET İÇİN ONLARDAN İZİN ALMAYIZ

BAHÇELİ'DEN ABD'YE SERT TEPKİ "İRAN'A TİCARET İÇİN ONLARDAN İZİN ALMAYIZ" MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da belediye başkanları ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada 2019 yerel seçimlerinin ilk hedef olduğu mesajını veren  Bahçeli ABD’de Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) ‘tanık’ olduğu Hakan Atilla davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İRAN'LA TİCARET İÇİN ONLARDAN İZİN ALMAYIZ

BAHÇELİ'DEN ABD'YE SERT TEPKİ


"İRAN'A TİCARET İÇİN ONLARDAN İZİN ALMAYIZ"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da belediye başkanları ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada 2019 yerel seçimlerinin ilk hedef olduğu mesajını veren  Bahçeli ABD’de Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) ‘tanık’ olduğu Hakan Atilla davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İran ile ticaret yapmanın bir sakıncası olmadığını, buna Türkiye’nin karar vereceğini kaydetti. Bahçeli, Reza Zarrab’ın Türkiye’de yargılanması gerektiği konusundaki görüşünü yineledi. Bahçeli’nin açıklamaları şu şekilde:




2019 çetin geçecek. Sanki yarın seçim varmış gibi hazırlıklı olmak ertelenemez bir ihtiyaçtır. 2019 martına kapıdan bakmak, kazma kürek yakmak istemiyoruz. ‘Bu hedefe yürekten bağlıyım’ diyen kim varsa birlikteliğimiz bakidir.

1 Kasım’dan sonra partimiz boyunduruk altına alınmak istendi. Paradigma değişimi adı altında tasfiyemiz beklendi. Okey salonlarından, tarla kongrelerine kadar yaşanmadık rezalet kalmadı. Karanlık bir operasyonun tüm sonuçları üç aşağı beş yukarı yaşandı. Yorulup ayrılanların, yılıp kaçanların hain propagandalarına aldananlar da hepinizin bildiği durumlar arasında yer aldı. Tertemiz duygular içinde olanlara diyeceğim yoktur. Hatasını fark edenlere söyleyeceğim yoktur.

Kendisini davadan büyük görenlere elbette tahammülümüz hiç olmadı, olmayacak. Vefa bunlar için sadece bir semtin adıdır. Gidene ‘Niye gidiyorsun’ gelene ‘Niye geliyorsun’ demek bizim vakar çizgimizde olmayan bir şeydir. Partimizden seçilip de nefislerine yenilip, emaneti çiğnemiş belediye başkanlarımız olmuştur. Bunlarla yolumuz elbette ayrılmıştır. Yürekleri yememiş olabilir, yiğitlikleri sanal olabilir. Kalanlar davanın onurunu, gidenler ise pişmanlığın yarasını derinlere kadar hissedecektir.

Bu rüşvetçi casusun itiraflarıyla Türkiye’ye hüküm vermek, Türkiye’nin kaybedeceğini sanmak mümkün olmadığı gibi gayri ahlaki bir alçalma halidir. Ortada bir rüşvet çarkı varsa, suç varsa, ticaret kılıfıyla millete para dağıtıldıysa bunun yargılamasının yapılacağı yer Türkiye Cumhuriyeti’dir. İran ile ticaret yapmanın sakıncası yoktur. Bu ülkeye ambargonun delineceğini kimseye sormaya gerek yoktur. Kimden ne alacağımızı, kime ne satacağımızı egemen bir devlet olarak kendimiz belirler, kendimiz tayin ederiz. ABD’nin keyfine bakarak siyasi ekonomik çıkarlarımızdan vazgeçemeyiz.

ABD’de kurulan mahkemenin meşruluğundan kim hangi hakla bahsececektir? Bir hakimin ağzından çıkacak lafla, şerefsiz bir adamın kokmuş ifadeleri ile 80 milyon töhmet altında bırakılamayacaktır.

İran’a ticaret için onlardan izin almayız. Kimlerle hangi iş ve ticaret ilişkisine gireceğimizi kendimiz belirleriz. ABD’nin keyfine bakarak, siyasi ve ekonomik çıkarlarımızdan vazgeçmeyiz. Türkiye’nin hiçbir zaman kimsenin onay ve takdirine izin verecek hali olmayacak. ABD terör örgütleriyle koyun koyuna girerken Türkiye’ye mi danıştı? İşlenmiş suçların yargı sahası Türkiye’dir. ABD’de kurulan mahkeme neyin nesidir. Türkiye müstemleke bir devlet değildir. ABD terör örgütlerini kışkırtmış, kanımızın dökülmesini seyretmiştir. ABD teröristleri himaye etmiş milletimizin parçalanmasını projelendirmiştir. Hangi taşı kaldırsak altından ABD çıkmıştır. Artık bu kadarı fazladır.

Bitti demekle bitmez, İsrail’im demekle bu tartı bu sikleti çekmek. Trump skandal bir karar imza atmıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır, dünyanın dengeleriyle oynamaya nasıl kalkışabilmiştir. Ortadoğu’daki istikrarsızlık daha da şiddetlenecektir. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanımlanmasından sonra bölgede barıştan bahsedilemeyecektir. Evanjelist tezgah Trump’ın iradesine zincir vurmuştur. 3. intifada çağrısı yapılmıştır. Kudüs ilk kıblemizdir, Mirac’ımızın muazzez hatırasıdır. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması din savaşlarını tetikleyecektir. Türkiye Kudüs kararı geri çekilinceye kadar İsrail ile diplomatik ilişkilerini en düşük noktaya indirmelidir. İslam ülkeleri İsrail ile kurulmuş ilişkilerini gözden geçirmeli, irtibat ve diyaloglar askıya alınmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 15:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER