KUDÜS İŞGAL, KERKÜK ATEŞ ALTINDA

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül yaptığı haftalık olağan basın toplantısında Türkiye'nin ve Türk dünyasının ve İslam alemini yakından ilgilendiren gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. KUDÜS İLK KIBLEGAHIMIZDIR Öncelikle Kudüs ile ilgili yaşanan gelişmelerden bahseden Bülbül, İslam aleminin birlikte hareket etmesi gerektiğini bunu başaramazsak birilerinin işlerini yürütmesinin önü açılacağını vurguladı.

KUDÜS İŞGAL, KERKÜK ATEŞ ALTINDA

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül yaptığı haftalık olağan basın toplantısında Türkiye'nin ve Türk dünyasının ve İslam alemini yakından ilgilendiren gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.


KUDÜS İLK KIBLEGAHIMIZDIR


Öncelikle Kudüs ile ilgili yaşanan gelişmelerden bahseden Bülbül, İslam aleminin birlikte hareket etmesi gerektiğini bunu başaramazsak birilerinin işlerini yürütmesinin önü açılacağını vurguladı.


"Toplantımızın başında bütün Türkiye’nin Türk, milletinin ve eminim ki İslam dünyasının bu hafta yakından yaşadığı bazı gelişmeler çok üzmüştür sıkıntıya sokmuştur.

ABD’nin 1995 yılında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ve elçiliğinin de Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasını plan dahiline alan kararını bu zamana kadar altı aylık periyotlarla ertelenmesinden sonra, en son olarak ABD başkanı Trump tarafından bu kararın yürürlüğe konması bütün dünyada infiale sebep olmuştur.

Bununla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinden en üst seviyede bu kararı kınayan ve karşı çıkan açıklamalar yapılmıştır. MHP lideri Bahçeli tarafından da bu husus kınamış ABD’nin aldığı bu tek taraflı kararın yok hükmünde olduğunu söylemiş ve ABD’nin bu kararının yani Kudüs’ü başkent olarak tanımasının mevcut gerçekliği değiştirmeyeceğini ifade etmiş BM kararlarının bu konuda esas teşkil ettiğini söylemiştir. Bizde bunları aynen tekrarlıyoruz.

Bölgede ve dünyada bir barış arzulanıyorsa bu barış ortamının temini bu yolla olamayacaktır.  yapılan barışa değil ileride ortaya çıkabilecek savaş ve sıkıntılara zemin hazırlamaktan başka bir şey değildir. Buna biz ülkücüler de şiddetle karşı çıkıyoruz.

Kudüs İslam’ın ilk kıblegahıdır. Bizim açımızdan manevi olarak büyük kıymeti vardır. Tarihi olarak ta değerlendirildiğinde yıllarca Osmanlı egemenliğinden barış içerisinde yaşamış olan o bölgenin, bugün Osmanlıdan ve Türk hâkimiyetinden çıktıktan sonra yaşadıkları bizler içinde kanayan bir yaradır. İnşallah bütün İslam ülkeleri; İsrail’le savaşmanın caiz olmadığına dair fetva verenler dahil; Türkiye’nin gösterdiği samimiyetle bu meseleye tepki duyarlar."


Bunların temel sebebi İslam dünyasının birbiri ile yaşadığı ihtilaflar ve bu ihtilaflar sayesinde bu topraklar üzerinde hedefleri gayeleri olanların rahatça hareket etmeleridir. Bu meselin özeti budur.

Bugün İslam iş birliği teşkilatının Türkiye dönem başkanlığında gerçekleşen toplantısında ortaya çıkacak karar ve gösterilecek tavır inşallah tatmin edici olur ve İslam ülkelerinin tek bir noktada toplandıkları ve tek bir irade gösterdikleri bir durum temin edilir diye ümit ediyoruz. Bu gerçekleşmezse bu ayrılıklar üzerinden siyaset üreten bu ayrılıklar üzerinden kendi işlerini yürütecek olan çok olacaktır."

WhatsApp Image 2017-12-14 at 13.32.00(1)

KERKÜK'TE PKK SALDIRILARI


Kudüs gündemine kilitlenen ülkemizinve milletimizin Irak ve Türkmen bölgelerinde yaşanan gelişmeleri gözden kaçırmaması gerektiğine vurgu yapan MHP Sakarya İl Başkanı, PKK'nın sivil halka saldıralarına devem ettiğini söyledi;


"Türkiye’nin gündemine Kudüs bomba etkisi yaratmış gibi düşmüşken, birçok yerde bu sokaklarda kınanırken bu arada Türkiye’yi ilgilendiren Ortadoğu coğrafyasında yaşanan gelişmeleri de ıskalamamak gerekir. Irak’ın kuzeyinde 25 Eylül’den sonra ortaya çıkan durum her ne kadar Irak merkezi hükümetinin müdahalesi ile Barzani’nin istifasına kadar gitmiş ve bu referandumun bütün hükümleri ile beraber ortadan kaldırılmış gibi gözükse de, bugün dün de ifade ettiğimiz gibi Barzani ne ise PKK odur dediğimiz gibi bugün Irak’ın kuzeyindeki Türkmen beldelerine PKK tarafından büyük saldırılar düzenlenmekte ve sivil halk Türkmen kardeşlerimiz hedef alınmaktadır.

Bu hususlarda Türkiye’nin gündeminden kaçırılmamalıdır. Bu meseleye Türkiye kamuoyunun ilgilisi aynı şekilde aynı sıcaklığı ile devam etmelidir. Bu bölgede yaşanacak gelişmeler hem o bölgede yaşayan kardeşlerimiz hem de bölgedeki Arap Kürt ayırmaksızın Türkiye’yi ilgilendirmektedir. Yarın Türkiye’nin başına örülecek çoraplarla ilgili büyük önem arz etmektedir."

ABD TÜRKİYE'YE KARŞI CEPHE Mİ AÇIYOR?


Suriye sınırımızda yaşanan gelişmelere de değinen Bülbül, ABD'nin terör örgütleri ile ilişkisinin detaylarını vererek bazı sorular sordu;


"Suriye’nin kuzeyinde PYD’ye artık silah verilemeyecek açıklaması yapılmış ise de bugün ABD savunma bakanlığının açıklamış olduğu bütçesinde bugün PKK-PYD’ye 500 milyon dolar tahsisat yapılacak olduğu ifadesi dikkatimizi çekmiştir.

Geçtiğimiz sene bu terörist yapıya 400 milyon dolar civarında yapılan destek, bu sene silah verilmeyeceği açıklandıktan sonra 500 milyon dolara çıkarılmıştır.  ABD’nin bunu yapmakla gayesinin ne olduğu açıkça merak edilmektedir.

ABD müttefikim dediği stratejik ortağım dediği Türkiye’ye karşı bir cephemi açmayı mı planlamaktadır? Açık bir savaş ilanını mı düşünmektedir? Bunlar bizim açımızdan çok önemli meselelerdir MHP bu gelişmeleri çok yakından takip etmektedir.

Bunlar Türkiye’nin sınırları dışında ilgilisini olamayacağı hadisedeler değildir. Türkiye’nin bağrında sıkıntı yaşatacak önemli meselelerdir. Biz bunların gündeminde tutulmasından yükümlüyüz.  Yerelde yapılan böyle bir toplantıda bunları dile getirmemizde bu açıdan önemlidir. Sakarya da bu meseleye dikkat kesilmelidir. Yarın bu meseleler bize farklı mecburiyetleri ortaya çıkarabilir."

WhatsApp Image 2017-12-14 at 13.32.01

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 13:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER