SAMATO, yeni dönem planlama toplantısını yaptı

Sakarya Makina Topluluğu (SAMATO) Kariyer Merkezi yeni dönem planlama toplantısı SAMİB dernek binasında yapıldı. SAMATO Kariyer Merkezi Başkanı Metin Kar, Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı ve Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas OSB (DOMİOSB) Başkanı Turgay Çelik, Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa Aydın, SAMATO eğitim temsilcileri Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Salim Aslanlar, Erkal Etçioğlu, SAMİB Başkan Vekili ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyesi Günay Güneş, SAMİB Eğitim Komitesi Başkanı Tansel Cavit Kulak, DOMİOSB Bölge Müdürü Dr. Ersan Şentürk ve Bölge Müdür Yrd. Ehliman Yazıcı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdülkadir Uslu ve Uzman Muttalip Peker, SAMİB Genel Sekreteri Ali Uğur Musaak’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda 2022 yılı eğitim planlaması yapıldı. 2022 dönemi faaliyetleri ile ilgili olarak bilgiler veren SAMATO Kariyer Merkezi Başkanı Metin Kar, firmalardan gelen talepler doğrultusunda dış ticaret eğitimi de vermeyi planladıklarını ifade etti.

SAMATO, yeni dönem planlama toplantısını yaptı

Metin Kar,  CNC operatör eğitimlerinin  ikincisine SAMATO Kariyer Merkezi’nde başladıklarını   belirterek   şunları   söyledi:   “Geçen   yıl   başladığımız   eğitim  faaliyetlerine devam ediyoruz. İş garantili  eğitim sistemi ile uzman personeller yetiştirerek  nitelikli   işgücünü arttırmaya  çalışıyoruz.  SAMATO olarak  amacımız kariyer ve eğitim merkezimizde mavi yaka olsun beyaz yaka olsun firmalarımıza aradığı  nitelikte personel  yetiştirmek.  SAMATO ve DOMİOSB arasında karşılıklı işbirliği   ile oluşturulan kariyer ve eğitim merkezi,  yönetiminde sanayicilerin ve akademisyenlerin olduğu bir eğitim merkezidir.” 

SAMİB ve DOMİOSB Başkanı Turgay Çelik ise DOMİOSB’de birinci etap altyapı çalışmaları devam ederken diğer taraftan da yatırımcılara arsa tahsislerine başlandığını ifade ederek, “Firmalarımızın ihtiyacı olan nitelikli insan kaynakları konusunda başta SAMİB olmak üzere üniversitelerimiz, meslek okullarımız, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğimizi sürdürüyoruz. Bu işbirliğimizle DOMİOSB alanında kurmayı planladığımız Ar-Ge ve eğitim kampüsü için güçlü bir altyapı oluşturmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

SAMİB ve DOMİOSB Başkanı  Turgay Çelik  ise DOMİOSB’de birinci etap altyapı çalışmaları   devam   ederken   diğer   taraftan   da   yatırımcılara   arsa   tahsislerine başlandığını  ifade ederek, “Firmalarımızın ihtiyacı olan nitelikli  insan kaynakları konusunda başta SAMİB olmak üzere üniversitelerimiz, meslek okullarımız, Doğu Marmara  Kalkınma Ajansı   (MARKA)  ve   ilimizdeki  diğer  kurum ve  kuruluşlarla işbirliğimizi   sürdürüyoruz.   Bu   işbirliğimizle   DOMİOSB   alanında   kurmayı planladığımız   Ar-Ge   ve   eğitim   kampüsü   için   güçlü   bir   altyapı   oluşturmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.  

Sakarya’da tüzel kişilik kazanmış 7 organize sanayi bölgesinin olduğunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa Aydın ise 6 organize sanayi bölgesinin daha kurulmasının planlandığını belirterek personel ihtiyacının haricinde ihtiyaç duyulacak sosyal donatılarla ilgili çalışmaların da yapıldığını söyledi.  

SAMİB Başkan Vekili ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyesi Günay Güneş ise kilo başına yüksek değerde ihracat için teknoloji seviyesi yüksek yatırımlara öncelik tanımak gerektiğini ifade etti.   

DOMİOSB Bölge Müdürü Dr. Ersan Şentürk ise nitelikli firmaların üretim yapacağı Makina İhtisas OSB’nin aynı zamanda Ar-Ge, tasarım, eğitim kampüsü ve otonom caddeleri ile de firmaları bir sonraki aşamaya taşıyan ikinci bir rampa merkezi niteliğinde çok özel bir alan olacağını söyledi.  

SAMİB Eğitim Komisyonu Başkanı Tansel Cavit Kulak ise yatırım teşviklerinin haricinde eğitim desteklerinin de firmalar için önemli bir katkı olacağını belirtti.  

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdülkadir Uslu ise Sakarya’nın 50 milyon dolar olan makine ihracatını artırmak için Kalkınma Ajansı olarak istihdama dönecek desteklerle işbirliğine hazır olduklarını söyledi.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER