Vali Çetin Oktay Kaldırım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı

Vali Çetin Oktay Kaldırım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı;

"Egemenliğin kayıtsız, şartsız millete devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yıl dönümünü idrak etmenin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın büyük gururu, onuru ve sevinci içerisindeyiz.

23 Nisan 1920 tarihinin yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının değil, aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması vesilesiyle “Ulusal Egemenlik” açısından da önemli bir yeri vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan ve aziz milletimizin geleceğinin kendi özgür iradesine teslim edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı, milli iradenin yönetime hâkim olması açısından büyük önem arz etmektedir.

Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak, “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” demek suretiyle bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve onlara ne denli büyük önem verdiğini ortaya koymuştur.

Dünyada tek çocuk bayramı olan ve barış, kardeşlik gibi değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşup kaynaşmasına vesile olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdumuzda olduğu gibi yurtdışındaki temsilciliklerimizde ve okullarımızda da çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Dünya çocuklarının da katılımıyla kutlanmakta iken bu yıl da dünya genelinde ve ülkemizde baş gösteren virüs salgınının devam etmesi nedeniyle bu özel güne dair yapılan kapsamlı etkinliklerimizi tam olarak gerçekleştiremediğimiz için üzüntü duymaktayız. Ancak bu durum elbette çocuklarımızın 23 Nisan Bayramının sevincine ortak olmayacağımız, olmadığımız anlamına gelmemektedir.

Umut ediyoruz ki; dünyayı etkisi altına alan bu salgın sürecini hep birlikte en kısa zamanda atlatacak ve yine tüm dünya çocuklarıyla birlikte bu bayramı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine hep bir arada coşkuyla ve sevinçle kutlayacağız.

Milli İrademizin 101’inci yılında, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ilk mecliste milletimizin iradesini temsil eden tüm milletvekillerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; bayramın tüm dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını” canı gönülden kutluyor, her birini sevgiyle kucaklıyorum."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER