Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: 33 şehidimizin sızısı hala yüreğimizde

Erzincan Başbağlar’da 33 sivilin canice katledilmesinin üzerinden 28 yıl geçti. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım yaptığı bir dizi ziyaretler sırasında Başbağlar katliamının yapıldığı Erzincan’da da ziyaretlerde bulundu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: 33 şehidimizin sızısı hala yüreğimizde

Başbağlar katliamının yıl dönümünde düzenlenen anma programında konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, “28 yıl önce şehadete eren 33 vatandaşımızın sızısını hala yüreğimizde hissediyoruz” ifadelerini kullandı. "PKK ve iş birlikçilerinin kökünü kazıyacağız" Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım “Söz Erzincan’dan açıldığı zaman bir şekilde konu Başbağlar katliamına geliyor. Başbağlar’da katledilen 33 sivil vatandaşımızın sızısını tüm Türkiye’nin hissettiğini görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışan terör örgütleriyle çok şükür mücadele ediyoruz. Bu mücadele bunların kökü kazınana kadar devam edecektir. Nasıl ki mazluma Yunus olmasını biliyorsak, zalime de Yavuz olmasını biliriz. Zalime merhamet, mazluma ihanettir. Haine merhamet, vatana ihanettir. PKK ve iş birlikçilerinin kökünü kazıyacağız, kim destek oluyorsa onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Nerede zulme uğrayan varsa el uzatmak için mücadele ettik" Genel Başkan Yıldırım, “Sadece bu topraklarda değil Müslüman Türk’ün toplumları olduğu bütün coğrafyalarda bu katliamlarla karşı karşıya kaldık. Doğu Türkistan’da Müslüman Türk insanları katliama maruz bırakıldı. Karabağ’da, Hocalı’da sırf Müslüman Türk oldukları için yüzlerce sivil kadın, çocuk katledildi. Bugün çok şükür ki oranın hesabını sorduk. Türk milleti, kendisine yapılan bu zalimliklerle beraber nerede bir mazlum varsa ona el uzatmak için ayağa kalktı. Kerkük’te, Musul’da, Balkanlar’da, Kıbrıs’ta nerede bir soydaşımız varsa, nerede bir zulme uğrayan varsa Allah’ın bize yüklediği görev gereğince, davamız gereğince oraya el uzatmak için mücadele verdik” dedi.


 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım “Bugün milli İHA’larımız, SİHA’larımız örgütü paramparça etti, bitirme noktasına getirdi. Seyyid Ahmet Arvasi’nin dediği gibi “Teknolojik üstünlüğü ele geçirmedikten sonra, bu hainler karşısında mücadele edemeyiz. İyi olmak yeterli değil, teknolojimizin de üstün olması gerekiyor.” Bugün Teknolojik üstünlüğü ele geçirmek üzereyiz. Nerede düşmanımız varsa imha ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Genel Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım, sözlerini Arif Nihat Asya’nın Dua şiirinin “Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah'ım! Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah'ım!” sözleriyle noktaladı.
 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2021, 15:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER