İphone 14 nasıl olacak

Apple İphone ailesinin yeni üyesi olacak İphone 14 'ü Eylül ayında tanıtmayı planlıyor.

İphone 14 nasıl olacak

Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan İphone 13'ün ardından İphone 14 hakkında bilgiler sızdırılmıştı. İphone 14 ailesinin bir süredir alışılmış olan İphone 14, İphone14 max, İphone 14 Pro ve İphone 14 Pro max şeklinde serinin devam ettirilmesi yönünde bilgiler konuşuluyor.İphone mini modelinden bu versiyonda vazgeçerek 14 ailesine dahil etmeyecek.

İphone 14 Özellikleri Nasıl Olacak

İphone 14 serisi 8 GB Ram'den oluşabilir. Apple İphone 13 ailesinde 6 GB ram özelliğini 8 GB çıkartarak 14 serisini geliştirmeyi hedefliyor.

Tahmin edilen tasarımlara  göre İphone kullandığı çentiği kaldırabilir. Başka bir iddia ise çentik telefon ekranının üst köşesinde bulunabilir çentik ekranın üst kısmına gömülü olacak ancak direkt ekranının üst köşesiyle bağlantılı olmayacak.

Bir başka ortaya atılan iddia ise İphone 14' sasdece e-Sim seçeneğiyle gelebililir.Apple bu yeniliğiyle ticari ve gezgin kullanımı arttırmayı planlıyor.

İphone 14'ün standart serisinde 120Hz'lik ekran bulunmaycak. Bu da standart modelle Pro modeller arasındaki farkın artacağı anlamına geliyor.

İphone 14 Tahmini Çıkışı ve Fiyatı

Apple'ın lansman tanıtımlarını Eylül ayında yapması bir gelenek haline geldi. Bu nednele İphone 14 serisinin de Eylül ayında tanıtılacağını öngörebiliriz.

İphone 14 mininin olmayacağı yönün deki iddialara ağırık kazanıyor. Apple'ın mini versiyon telefo satışlarından memnun olmadığı bilinen bir gerçek  Ancak Apple mini versiyona 13 ailesinde yer vermişti.

iphone 14 max tahmini satış fiyatı 899 doalrdan, İphone 14 Pro max tahmini satış fiyatı ise 1099 dolar olacağı öngörülüyor.

İphone 14 Teknik Özellikleri

İphone 13 versiyonlarda bulunan A15 bionic çiplerin yerine İphone 14'lerin gelişmiş versiyon A16 çipleriyle geleceği tahmin ediliyor.

Apple'ın İphone 14 serisinde kendi üreteceği 5G modemleri kullanabilir. Apple kısa bir süre önce İntel'in modem birimini satın almıştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 12:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER