9 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

Batuhan Gülşah ile dünya basınından kesitler: "İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: ABD'den Çin'e, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya dünya medyasının gündemi hafta içi 5 gün boyunca sadece sitemize özel olarak sizlere ulaşıyor!"

9 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

The Wall Street Journal

Başlık: Çin’in teknoloji sınırlamaları SoftBank’ı vurdu

Alt Başlık: Çin hükümeti, Pekin yönetimine muhalif pozisyondaki özel şirketlerle çok yakın ilişkiler geliştiren banka ve yatırım fonlarını inceleme altına almıştı. Yolsuzluk denetimlerinin adresleri arasında en büyük kamu bankalarının yanı sıra, Merkez Bankası (PBOC) ile BDDK ve SPK gibi düzenleyici kuruluşlar da yer alıyordu. İşte bu durumun ardından, Çin’de faaliyet gösteren Japonya merkezli halka açık telekominikasyon şirketi SoftBank 54 milyar dolarlık değer kaybı yaşadı.

The New York Times

Başlık: Sınırlar 18 ay sonra açıldı, turizm için yeni umutlar

Alt Başlık: ABD aşılarını tamamlamış olan turistlere sınırlarını yeniden açtı. Böylece yakınlarıyla 18 aydır bir araya gelemeyen çok sayıda kişinin hasreti sona erdi. Bu açılım, turizm için de yeni bir fırsat niteliğinde.

The Washington Post

Başlık: Biden altyapı planını finish çizgisine doğru getiriyor

Alt Başlık: ABD'de Temsilciler Meclisi 1 trilyon dolar tutarındaki altyapı planına onay verdi. Demokratlar için zafer niteliğinde olan plan, şimdi Başkan Biden'ın imzasına sunulacak. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, tasarının 25 Kasım’daki Şükran Günü’ne kadar Meclisten geçmesini beklediğini aktardı. Biden ise Temsilciler Meclisi’nin sosyal harcama paketini 15 Kasım haftasında geçireceğinden emin olduğunu belirtti.


İngiltere

Financial Times

Başlık: Obama, İklim Zirvesi konuşmasında gençlere yatırım yaptı.

Alt Başlık: ABD’nin 2009 ile 2017 yılları arasındaki başkanı Barack Obama, Glasgow’da düzenlenen İklim Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, geleceği ve iklim krizini kurtaracak kişilerin zirveye katılanlar değil gençler olduğunu söyledi.

The Guardian

Başlık: “Johnson Muhafazakar Parti’yi lağım çukuruna doğru sürüyor”

Alt Başlık: BBC’nin bakanlarla mülakat yapan heyetlerinin değiştirilmesi konusunda hükümete talep gönderilmişti. İzleme Heyeti, bakanlarla röportajları gerçekleştiren isimlerin “yeterince tarafsız olmadığı” dolayısıyla da soruları tarafsız olarak sormadığı görüşündeydi. İzleme heyetinin eleştirileri sürerken, İşçi Partisi Lideri Keir Starmer, Başbakan Boris Johnson’un Muhafazakar Parti’yi lağım çukuruna doğru götürdüğünü söyleyerek gidişatın problemlerine atıfta bulundu.

The Independent

Başlık: Kirlilik Suriye’nin kuzeyini yok ediyor

Alt Başlık: Savaş nedeniyle harabeye dönen ülkede bombardımanlar sonucu yerle bir olan yapılar sadece evler değil. Kimyasal içerikli fabrikaların da bombalanmasıyla çevre felaketleri ortaya çıktı. Toprak ve doğal su kaynakları zehirlendi, doğal yaşam yok olma tehlikesiyle boğuşuyor.


Almanya

Frankfurter Allgemeine

Başlık: Ücretsiz PCR testlerinde büyük anlaşma

Alt Başlık: Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberaller’den oluşacak olan koalisyon hükümeti, ücretsiz PCR testi tedariği için anlaşmaya vardı. Böylece virüslü kişilerin hastalığı yaymasını önleme yolunda önemli bir adım atılacak. 

Süddeutsche Zeitung

Başlık: Merkel kıyafet kuralı için bastırıyor

Alt Başlık: Koalisyon hükümeti kurulana kadar halen Almanya Başbakanı olan Angela Merkel, koronavirüs hastalarının bakımının yapıldığı hastanelerde yatak, sağlık görevlisi ve hastalara sıkı kıyafet kuralları getirilmesi gerektiğini söyledi.


Fransa

La Monde

Başlık: Facebook ve sosyal ağlar nasıl düzenlenecek?

Alt Başlık: Avrupa Parlamentosu komitesi ütesi Frances Haugen dün “Facebook’u düzenleme altına almamız lazım” diyerek Facebook başta olmak üzere sosyal ağların veri kullanımı, verileri yönetimi ve gizlilik politikalarının keyfiyete bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Le Figaro

Başlık: Koronavirüsün 5’inci dalgası Macron’u topun ağzına koydu

Alt Başlık: Havaların soğumasıyla birlikte covid vakaları da hızlı bir artış içine girdi. 5’inci dalganın yönetim biçimi, Nisan ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için önemli bir sınav teşkil edecek.


Yunanistan

Avgi

Başlık: Beceremiyorsanız gidin!

Alt Başlık: Yunanistan eski başbakanı ve ana muhalefet partisi SYRIZA’nın lideri Aleksis Çipras, pandemiyle mücadelede sınıfta kalan Kiryakos Miçotakis hükümetine yüklendi. “Eğer beceremiyorsanız istifa edin ve gidin. Ölenler öldü bari şimdiden sonra geride kalanları biz kurtaralım” dedi.


İran

Tehran Times

Başlık: İran denizaltıları yapay targetleri bombaladı

Alt Başlık: Umman Denizi’nde düzenlenen tatbikatta, Tarık ve Kadir adlı İran denizaltıları, yapar targetleri bombalayarak atış gücünü sahada test etti. Bir diğer tatbikatta ise özel tim birlikleri, düşman ordusunun radarlarını radyasyon karşıtı drone ile bozarak kıyıya çıktı.


İsrail

Jerusalem Post

Başlık: Pegasus yazılımı, yasaklı STKlar ile bağlantısı olan Filistinliler’in telefonlarını hackledi

Alt Başlık: Avrupa İnsan Hakları Örgütü’nden bir grubun araştırmasına göre Casus yazılımı Pegasus, İsrail’i hedef alan Sivil Toplum Kuruluşları ve onlarla çalışan Filistinliler’in telefonlarını hackleyerek tüm hareketlerini izledi.


Çin

Global Times

Başlık: Çin, pandemiyle mücadelede başarısını masaya yatırıyor

Alt Başlık: Çin Halk Cumhuriyeti Sağlık Kurulu, ülkenin pandemiyle mücadelede uyguladığı yöntemlerini, elde ettiği başarıları ve tecrübelerini paylaşıyor.


Japonya

The Japan Times

Başlık: Japonya, pandeminin yönetiminde diğerlerinden farklı bir yol izliyor

Alt Başlık: Bilim insanları, koronavirüsün daha çok hava yoluyla bulaştığı konusunda fikir birliğine varsa da, Japonya’da hükümet böyle düşünmüyor. Temastan kaçınılması ve ek aşılar getirilmesine ağırlık verilmesi hükümetin öncelikleri.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2021, 14:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER