Yunanlar yine haddini aştı!

Komşu'nun ana akım medya organları, Batı'nın Rusya karşıtı ambargo programına katılmadığı için Türkiye'ye de yaptırım uygulanması gerektiğini öne sürdü.

Yunanlar yine haddini aştı!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın 8'inci gününe girilirken, dünya Moskova'ya karşı yaptırım üzerine yaptırım açıklıyor. Rus bankalarının uluslararası para transfer sistemi SWIFT üzerinden çıkarılması başta olmak üzere Rusya'nın voleybol takımları dahi izolasyon siyasetinden kaçamadı. ABD ve Avrupa Birliği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daha da fazla bedel ödeyeceği konusunda ısrar ederken, tüm Batı dünyası bu yönde tek yürek olmuş durumda. NATO üyesi ve Avrupa Birliği üyeliği adaylarından Türkiye ise yaptırımlara katılmayacağını açıklamıştı. Ülkemizi her fırsatta karalamak için elinden geleni ardına koymayan Yunan medyası, bu kez de Ankara'nın tarafsızlık stratejisine gözünü dikti. 

OPEN, ERT, MEGA gibi Yunanistan'ın ana akım televizyon kanallarında yapılan haberlerde ABD Başkanı Joe Biden'a seslenilerek, "Türkiye'nin ambargoya uymaması kararını karşılıksız bırakmaması gerekir. Türkiye, Rusya'ya yaptırımlara katılmayarak bir kez daha güvenilmez bir müttefik olduğunu gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kararını siyaseti açıkça dile getirmesine karşın Washington veya Brüksel'den ses çıkmaması düşündürücü" denildi. ABD senatosunda Yunan ve Ermeni lobisine yakın senatörlerin Twitter'dan yaptıkları yorumlarda "Türkiye'yi cezalandırın" çağrıları yapıldığı görüldü. Yunan lobisi temsilcisi Hellenic Leaders ve Amerika'daki Ermeniler'i temsil eden ANCA da aynı çağrıya katıldı. 

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'li yayın organı CNN International'a katılarak Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonuna ilişkin değerlendirmeler yapmıştı. Moskova ile enerji, turizm, tarım gibi sektörleri de içeren güçlü ekonomik bağların olduğunu vurgulayarak "Köklü ilişkilerimizin zarar görmesini istemiyoruz. Bazılarının Rusya'yla iletişimde kalması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı. Yunan medyası her ne kadar klasik saldırgan tavrından taviz vermese de, bu yakarışlar Batı'da karşılık bulmuyor. ABD'nin medya organlarındaki yaklaşım, sadece Rusya'ya odaklanan bir profil çiziyor.  

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2022, 12:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER