İsmiyle gönülleri fetheden 'GÖKTÜRK ARTIK GÖKLERDE'

İsmiyle Türk halkının gönlünü fetheden Türk Silahlı Kuvvetleri, ikinci uydusu olan Göktürk 1, dün Fransız Guyanası’nda uzaya fırlatıldı. Göktürk 1 uydusu, herhangi bir coğrafi bilgi kısıtlaması olmaksızın yarım metreye kadar net görüntü verecek şekilde yüksek çözünürlük fotoğraflar çekecek.

İsmiyle gönülleri fetheden 'GÖKTÜRK ARTIK GÖKLERDE'
İsmiyle Türk halkının gönlünü fetheden Türk Silahlı Kuvvetleri, ikinci uydusu olan Göktürk 1, dün Fransız Guyanası’nda uzaya fırlatıldı.

Göktürk 1 uydusu, herhangi bir coğrafi bilgi kısıtlaması olmaksızın yarım metreye kadar net görüntü verecek şekilde yüksek çözünürlük fotoğraflar çekecek. Yaklaşık 90 dakikada dünya turu atacak olan Göktürk 1 uydusu, Türkiye üzerinden geçişte çektiği fotoğrafları Türk Hava Kuvvetleri’ne aktaracak. Yılda 60 bin tane fotoğraf çekmesi beklenen Göktürk 1 uydusu ile hem istihbarati bilgiler alınacak hem de çevre ve yapılaşma izlenmesi, tarımsal rekolte tespiti gibi kamusal çalışmalar da izlenebilecek. Yakıtsız olarak yaklaşık 1070 kg kütleye sahip olan GÖKTÜRK-1, yüksek çözünürlüklü optik kameraya sahip olup, güneş eş zamanlı yörüngede görev yapacaktır.

Göktürk-1 uydusunun amacı; coğrafi kısıtlama olmaksızın dünya üzerinde herhangi bir bölgeden askeri istihbarat amaçlı yüksek çözünürlüklü görüntü elde edilmesine imkan tanıyacak; aynı zamanda orman alanlarının kontrolü, kaçak yapılaşmanın takibi, doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, ürün rekolte tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi pek çok sivil faaliyet alanında da görüntü ihtiyacını karşılayacak bir uydu sisteminin tedarik edilmesidir.

Göktürk-1 Projesi kapsamında uzay ve uydu sistemlerine yönelik teknoloji, uzman insan gücü ve alt yapı geliştirilmenin yanı sıra ülkemizin, gelecekteki gözlem ve haberleşme uydularının yurtiçinde üretilmesine yönelik kritik bir altyapı olan Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test Merkezine sahip olması projenin stratejik hedefi haiz kazanımları arasında tanımlanabilir.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 10:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER