Tarladaki traktörden, neden vergi alınıyor?

Akçay: Tarladaki traktörden, neden vergi alınıyor? MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Deniz ve hava taşıtlarında vergisiz akaryakıt kullanılırken tarladaki traktörden esnafın ürün servisi yaptığı kamyonetinden neden vergi alınıyor? Denizde gezen teknelerin Türkiye ekonomisine katkısı, sabahtan akşama üretime yönelik çalışan traktörden daha mı fazladır?" diye sordu. TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Tarladaki traktörden, neden vergi alınıyor?
Akçay: Tarladaki traktörden, neden vergi alınıyor?
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Deniz ve hava taşıtlarında vergisiz akaryakıt kullanılırken tarladaki traktörden esnafın ürün servisi yaptığı kamyonetinden neden vergi alınıyor? Denizde gezen teknelerin Türkiye ekonomisine katkısı, sabahtan akşama üretime yönelik çalışan traktörden daha mı fazladır?" diye sordu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Bahçekapılı, grup başkanvekillerine yerlerinden söz verdi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, benzin ve motorin fiyatlarına yapılan zamların Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden birisi olduğunu söyledi.
Son 5 günde yapılan zam tutarının benzinde 21, motorinde ise 31 kuruş olduğunu ifade eden Akçay, "Bu zamlardan en fazla etkilenen kesim, esnaf ve çiftçilerimizdir. Esnaf ve çiftçimizin artan akaryakıt fiyatları karşısında korunması elzemdir. Akaryakıttan alınan vergilerde bu iki kesim için acil düzenlemeler yapılmalıdır.

Deniz ve hava taşıtlarında vergisiz akaryakıt kullanılırken tarladaki traktörden, esnafın ürün servisi yaptığı kamyonetinden neden vergi alınıyor? Denizde gezen teknelerin Türkiye ekonomisine katkısı, sabahtan akşama üretime yönelik çalışan traktörden daha mı fazladır? Bu zamlar Türkiye ekonomisinin büyümesi önünde engeldir. Hiçbir bahane hükümetin, esnafı ve çiftçiyi kollamasına engel olmamalıdır." diye konuştu. AA

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 11:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER