CADDE 54'TE PROJESİZ USULSÜZ İHALE

MHP SAKARYA İL BAŞKANI HAFTALIK BASIN TOPLANTISINDA GEÇEN HAFTA GÜNDEME TAŞIDIĞI CADDE 54 PROJESİ İLE İLGİLİ İDDİALARA VERİLEN CEVAPLAR İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU. USULSÜZ İHALE İl başkanı Bülbül’ün  açıklamaları şöyle; "İddialarımızın ardından Serdivan Belediyesi tarafından bir takım değerlendirmelerin yapıldığını öğrendik.

CADDE 54'TE PROJESİZ USULSÜZ İHALE

MHP SAKARYA İL BAŞKANI HAFTALIK BASIN TOPLANTISINDA GEÇEN HAFTA GÜNDEME TAŞIDIĞI CADDE 54 PROJESİ İLE İLGİLİ İDDİALARA VERİLEN CEVAPLAR İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

USULSÜZ İHALE
İl başkanı Bülbül’ün  açıklamaları şöyle; "İddialarımızın ardından Serdivan Belediyesi tarafından bir takım değerlendirmelerin yapıldığını öğrendik. Aynı zamanda  2 Meclis Üyemizi davet ederek bir kısım belgelerle açıklama yapıldığını gördük. Bu süreçte ortaya konulan bilgiler ve iddialarımıza cevap olarak sunulanların tatmin edici olmaktan uzak olduğunu ifade etmeliyiz. Biz çok net beyanlarda bulunduk, bizim gayemiz ortaya çıkması muhtemel olan kamu zararını engellemektir. Bizim sorularımızdan daha büyük yer tutan cevaplar önemli değildir; biz konunun özüne bakıyoruz. Yanlış ihalenin başında ortaya çıkmıştır ve hukuka uygun değildir. Tek firmanın girdiği ihaleyi hukuki bulmuyoruz. İhale belgesinde 85 Bin metrekare olduğu açıkça belirlenen inşaat alanının birden bire 177 Bin metrekareye çıktığını görüyoruz. Hukuki anlamda meselenin denetime ihtiyaç duyduğu kesindir".

PROJE OLMADIĞI İÇİN RED OYU VERMİŞTİK
22 gün boyunca sorularına cevap verilmediğini belirten Bülbül, "22 günden beri cevap beklediğimiz Belediye'den ancak geçen haftaki toplantıdan sonra bir kısmına yazılı cevap verildi. Hukuken gerekli incelemeler yapılır. Kimse kalkıpta MHP istihdamın önüne geçiyor, Belediye'nin gelir sahiplenmesini engellemeye çalışıyor diyemez. Bizim kastımız, kurumlarımız Millete açıklamayarak buraya kadar geliyor, bizde gördüğümüz zaman söylemek zorundayız. İhaleden önce söylenseydi böyle bir şey MHP'lilerde buna o zaman da cevabını verirdi. 2016'da yapılan toplantıda projeyi görmediğimiz için red oyu vermiştik. Biz kimseyi suçlamıyor ve yargılamıyoruz ancak tamamen kamu yararı için bu konunun üstüne düşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 06:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER