TEOG SONRASI GELEN SİSTEMLE İLGİLİ ENDİŞELİYİZ

   MHP SAKARYA İL BAŞKANI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya il başkanı Muhammed Levent Bülbül haftalık olağan basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLEDİ, GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKTI “Toplantımıza başlarken geçtiğimiz haftadan bu yana özellikle Hakkari Şemdinli’de şehit olan 7 askerimizin ve iki güvenlik korucumuz başta olmak üzere, Van’da, Diyarbakır’da şehit düşmüş güvenlik güçlerimizi rahmetle anıyorum.

TEOG SONRASI GELEN SİSTEMLE İLGİLİ ENDİŞELİYİZ
 

 MHP SAKARYA İL BAŞKANI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya il başkanı Muhammed Levent Bülbül haftalık olağan basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLEDİ, GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKTI

“Toplantımıza başlarken geçtiğimiz haftadan bu yana özellikle Hakkari Şemdinli’de şehit olan 7 askerimizin ve iki güvenlik korucumuz başta olmak üzere, Van’da, Diyarbakır’da şehit düşmüş güvenlik güçlerimizi rahmetle anıyorum.

Geçtiğimiz hafta Ankara’da bir benzin istasyonunda iki gazimize ailelerinin ve çocuklarının yanında yapılan saldırıyı şiddetle ve lanetle kınıyorum. Bu insanlık müsveddelerinin yaptığı saldırı, Türkiye’de hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılması gereken bir saldırıdır. Buna yeltenenlerin veya yeltenmeye çalışanların bir daha kimseye cesaret veremeyecekleri şekilde cezalandırılmaları gerekmekledir. Bu ve buna benzer saldırılar milletçe bizi yaralamaktadır. Gazilerimiz bizlerin gözbebeğidir, onların dünya da ahirette de yerleri müstesnadır. Onlar bu memleket için canlarını vermeseler de uzuvlarını ortaya koymuşlardır, onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.”

WhatsApp Image 2017-11-10 at 15.03.59(1)

TEOG SONRASI GELEN SİSTEMLE İLGİLİ ENDİŞELİYİZ

TEOG sonrası gelecek sistem ile ilgili hesap edilip düşünülmemiş çok nokta olduğunu belirten il başkanı Bülbül, acilen bu hesaplar yapılmalı diyerek şunları söyledi;

“Bu hafta Eğitim sistemimizle alakalı olarak önemli bir gelişme meydana gelmiştir. Milli Eğitim bakanı İsmet Yılmaz’ın yaptığı açıklamalar ile TEOG sisteminden dönüldüğü ve mahalli yerleştirme sistemi adı verilen bir sisteme geçildiği görülmektedir. Bu sistemin ayrıntılarını dinlediğimizde ülkemiz ve Sakarya için inşallah hayırlı olmasını diliyoruz ama bazı endişelerimizi de dile getirmemiz gerekiyor.

Sayın bakanın %10’luk bir dilimi teşkil eden nitelikli okullara girişte için sınavla alım söz konusudur hatta bazı özel okullar kendi sınavlarını yapacaktır açıklamaları çok büyük bir talihsizliktir. Bunların dışında kalanlar niteliksiz mi oluyor?

Sınavın kaldırılması bizimde hedeflediğimiz bir durumdur. Genel başkanımız en son üniversite sınavını kaldıralım derken bu durumu teyit eden ifadeler ortaya koymuştur. MHP olarak bu sınav sisteminden kurtulmak arzumuzdur fakat adrese dayalı bu sitemin 6 ay öncesinden ikamet şartı Türkiye’de Sakarya’da doğuracağı neticelerinden ayrıca düşünülmesi gerekiyor.”

EMLAK MANİPLASYONLARI BAŞLADI

Yeni sistemin vatandaşın zararına ciddi manipülasyonlara sebep olduğunu belirten il başkanı şunları söyledi;

“Millet şimdiden evlerin taşıma iyi gördükleri okulların etrafına yerleşmenin telaşına girmiş durumda. Burada bir takım emlak manipülasyonlarının ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz. Bakan diyor ki 6 ay önceden ikamet etme şartına yönelik olarak oluşabilecek hileli davranışlara karşı bir takım tedbirler alınabilir ama bunun içerisi ne yazık ki doldurulamıyor. Bu tedbirlerin şimdiden vatandaşla paylaşılmasında fayda var. Biz bunu düşünmemiştik sonradan ayarlarız, düzenleriz demekle bu iş hallolmayacaktır. Bunun bir an öce yapılıp vatandaşımızla paylaşmak gereklidir. İnsanlarımız ne olacağını bilip ona göre harekete geçmelidirler. “

KONTENJANDAN FAZLA BAŞVURU OLURSA NE OLACAK?

İl başkanı Bülbül, yeni sistemle alakalı çok önemli sorular sorarak bunların bir an evvel cevaplanması gerektiğini ifade etti;

“En önemli meselelerden biri bu yeni sistemde adresine en yakın lisede kontenjanın çok üstünde başvuru olması halinde o insanların ne yapacağı meselesidir. Alternatif okullara yönlendirilirken deniyor ki kimse istemediği liseye gitmeyecek. Bu kontenjanlar dolunca istenmeyen okullara gitme konusu olacak mıdır bilinmiyor.

Yine aynı şekilde Büyükşehir belediye başkanının ve Sakarya bürokrasinin ifade ettiği üzere, okulların şehir dışına çıkarılması gibi bir anlayışımız varsa ki en yakında Atatürk okulunun merkezde bir otopark yapılması için dışarıya bir okul yapılmasının görüşüldüğü bir ortamda, adrese dayalı en yakın okula yönlendirilmesi sistemi ne olacak?

Kampüsler halinde şehir dışına kurulacak okullara kimler gidecek, başka mahallelerde oturanlar arasında ihtilaflar doğacak mı bunlar karanlıkta kalan hususlardır. Sakaryalının bu gidişatla ilgili olarak aydınlatılması gereklidir. Biz mahallemizde mevcut olan okulların taşınması veya başka maksatlara tahsis edilmesi gibi bir süreci yaşamaktayız. İşte böyle bir süreçte sanki her mahallede en yakında bulunan istenilen bir okul olacakmış gibi bir algı içeresinde olmakla vatandaşlarımız yanılgıya düşürülür diye düşünüyorum. Bu meselenin izah edilmesi gereken bir çok yönü var, bu sene itibari ile bu sisteme geçilecek olmanın da getireceği sıkıntıları iyi hesap etmek gerekiyor ve tedbirlerin geliştirilmesi gereklidir.”

WhatsApp Image 2017-11-10 at 15.03.59

SAKARYALI YILLARDIR VERDİĞİ DESTEĞİN KARŞIĞLINI AKP’DEN GÖREMEMİŞTİR

AKP’nin yıllardır Sakarya’dan aldığı oyların karşılığını veremediğini belirten il başkanı Sakaryalı’nın hakkını aradı;

“MHP geçtiğimiz haftaki toplantılarımızda da Ada Treni’nin merkeze kadar gelmesi gerektiğini ifade etmiştir. En son büyükşehir meclis grup başkan vekilimiz bunu mecliste ifade etmiştir. Bunun gerçekleşmemiş olması hala anlaşılabilir değildir. Biz ada trenin merkeze gelmesini istiyoruz ve garında başka bir maksatla kullanılmasını istemiyoruz. Sakarya mevcut iktidara bu kadar desteğini verip, bu desteğin aynı karşılığı bulamadığı yerler çok defa olmasına rağmen AKP’ye onun vekillerine onun belediye başkanlarına hala bu kadar destek vermektedir. Buna rağmen, Sakarya’nın tamamını ilgilendiren ve üzerinde mutabık kalınmış böyle bir meselede yetki verdikleri eller tarafından bu işin halledilmemiş olmasından dolayı Sakaryalı çok üzgündür.

Biz bu meselenin halledilmesini istiyoruz. Biz ifade ettikçe bir takım beylik sözlerle bunu geçiştirilmesi marifet değildir. Bir şehir 6-7 senedir bu meseleyi nasıl çözülemez?”

HAFİF RAYLI SİSTEM KONUSU ŞEHRİMİZİN İÇİN ÖNEMLİDİR

Sakarya’nın büyükşehir belediyesi vasıfları önemli hizmetlerle göstermesi gerektiğini haftalardır ifade eden il başkanı raylı sistem talebini tekrarladı;

“Aynı şekilde hafif raylı sistem dediğimizde gündeme gelmesin haber olmasın diye sanki özel bir gayret sarf ediliyor. Dedik ki geçen hafta lastikli taşıma sistemi yeterlidir deniliyor biz bunu yeterli görmüyoruz şehrimize bunu reva görmek doğru değildir diyoruz. Raylı istem zarar ediyorsa bundan korkuluyorsa Adaray şimdiye kadar kar etti mi zarar etmedi mi diye soruyoruz buda açıklanmıyor. Adaray zarar mı ediyor kar mı ediyor bilmek kamuoyu olarak bilgilenmek istiyoruz.  

Buradan aslında şuna gelmek istiyoruz hafif raylı sistem karlı olmazsa yapılmaz diye bir anlayışı kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Kamu hizmetlerinde kar ikinci plandadır diyoruz. Sakarya için bunlar artık ne yazık ki normal bir hizmetken Sakarya açısından prestij yatırımı diyebiliriz. Allah rızası için bu yatırımlardan geri durmayınız diyoruz. Ama bunun karşılığında bir teşebbüs göremiyoruz.”

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 16:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER