TARIM ARAZİLERİNE YAPILAŞMA OLMAZ

MHP Sakarya il başkanı Muhammed Levent Bülbül, çarşamba günü yaptığı basın toplantısında Sakarya’da yerel yöneticilerin açıklamalarının aksine tarım alanlarına imar konusunda dikkat gösterilmediğini söyleyerek tarım arazilerine ne olursa olsun sahip çıkacaklarını söyledi. Açıklamalarının tamamı şöyle; “Sakarya’da kötüye giden bir durum var her seferinde sayın büyükşehir belediye başkanının dile getiriyor olmasına rağmen Sakarya’da tarım arazilerine göz diken imar ve sanayi faaliyetleri ile ilgili olarak yapılan hesaplar bir türlü eksik olmuyor.

TARIM ARAZİLERİNE YAPILAŞMA OLMAZ
MHP Sakarya il başkanı Muhammed Levent Bülbül, çarşamba günü yaptığı basın toplantısında Sakarya’da yerel yöneticilerin açıklamalarının aksine tarım alanlarına imar konusunda dikkat gösterilmediğini söyleyerek tarım arazilerine ne olursa olsun sahip çıkacaklarını söyledi. Açıklamalarının tamamı şöyle;

“Sakarya’da kötüye giden bir durum var her seferinde sayın büyükşehir belediye başkanının dile getiriyor olmasına rağmen Sakarya’da tarım arazilerine göz diken imar ve sanayi faaliyetleri ile ilgili olarak yapılan hesaplar bir türlü eksik olmuyor.

Sakarya’da bunlara hem de bunlara müsaade etmeyeceğiz diyerek göz yummak en büyük kötülüktür. Takip ettiğimiz hususlar var yakında ayrıntıları açıklayacağız, şehrin muhtelif yerlerinde büyük sanayi alanlarının oluşturulması için birinci sınıf tarım arazilerine, sanayi alanına çevirmek için vasfın değiştirilmesi çalışmalarını dikkatle takip ediyoruz.

Bunula alakalı olarak Sakarya’da ki tarım arazilerinin birilerine peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Tarım arazileri ile ilgili sıkıntılar bundan ibaret değildir, bunların imara açılması buralarda konut şekilde yapılaşmaların gerçekleşmesi bu arazilerin yine heba olması neticesini doğurmaktadır. Sanayi alanı olunca elimizden gidiyor da buralara apartman yapınca gitmiş olmuyor mu o canım araziler? Yine aynı şekilde elimizden çıkmış oluyor. Burada özellikle kalıcı konutlarla Adapazarı, Serdivan arasındaki bölgenin imara açılış süreçlerinde oradaki birinci sınıf tarım arazilerinin imara açılmasında çok ciddi hatalar vardır. Burada Sakarya ile alakalı olarak büyükşehirden bir beklentimiz vardır. Sakarya’da olması gereken genişleme sahası ile ilgili bir çalışma yapılması lazımdır. Bugün dünyanın hangi önemli şehrine gitseniz bu planlama vardır. Ancak Sakarya’da böyle bir plan yoktur. Eğer bu tarım arazilerine biz planlı şekilde büyüyoruz derlerse o felaket bir açıklama olur. Ama bugün bu plansız büyüme Sakarya’da insan ekseniz insan çıkacak o toprakların heba oluşuna göz yumulan bu yok oluşu hep birlikte seyrettiğimiz bir süreci yaşamımıza sebep olmaktadır. Şimdi buna engel olmamız gerekiyor. Şimdi buna müdahale edilmedi taktirde bu iş almış başını gidiyor dediğim gibi Karakamış yazlık tarafı dahil olmak üzere bu ilerleyiş sıkıntılıdır.”

TARIM ARAZİLERİNE YÖNELİK İMAR KARARLARINI YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Tarım arazilerini takip edeceklerini söyleyen il başkanı uyardı;

“Buralarda şimdilik imar yok denilse de oradaki canım tarlaları yok edecek bir netice doğuracaktır ki Sakarya’ya nesillerimize bırakacak en kötü miras bu olacaktır. Basına karşı konuşurken tarım arazilerine dokundurtmayacağayız demek basittir ama bunun gereğinin yapılmadığını görüyoruz. Gereğini talep ediyoruz. Yaklaşık iki sene oldu, Geyve’de Sakarya nehrinin yanına kurulacak olan kağıt fabrikası yapılmasına yönelik yaptığımız itirazlar herkesin hafızasında kayıtlıdır. Bu mesele ile ilgili durum yargıya taşınmıştır. Bu dava süreçlerini de yakından takip ediyoruz. Sakarya toprak kurulunun önüne gelen bu benzeri işleri yakından takip ediyoruz ve Sakarya kamuoyuyla paylaşacağız ve gerektiğinde yargıya taşıyacağımızı bildirmek istiyorum. Sakarya’da sanayileşmeyi istiyoruz ancak bu verimli araziler üzerine değil, bu açıdan değerlendirilmesi daha uygun olan araziler üzerinde bunun oluşturulması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 10:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER