İŞE TOHUMDAN BAŞLAMAK GEREK!

İŞE TOHUMDAN BAŞLAMAK GEREK!


MHP Adapazarı İlçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleriyle Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mahit Tınmaz’ı ziyaret ederek, belediye bünyesinde kurulması için öneri sundukları Kırsal Kalkınma ve Tarım Komisyonu için destek talep etti. Başkan Tınmaz tarım üzerine yapılacak her türlü hizmete destek vereceklerini söyledi.

Süt üreticilerinin sorunlarının da konuşulduğu görüşmede, başkan Tınmaz yem fiyatlarının çok artığını, süt fiyatlarının bunu dengeleyecek seviyelere çıkmadığı için, hayvanların kesime gönderildiğini, bu sebeple de süt üretiminin günden güne azalmaya devam ettiğini ifade etti.

1 güğüm süt ile 1 çuval yem alabilmemiz lazım diye basit olarak bir hesap ortaya koyan başkan Tınmaz, şu an bu rakamın çok altındayız dedi.

Başkan Tınmaz, sıfır faizli kredi verilmesini fırsat bilip sektöre giren işe yabancı kişilerin batmasıyla birlikte bir yandan da hayvan ithalatının yapılması ile piyasada hayvan bolluğu olduğunu, et fiyatlarının bu sebeple maliyetlerin altına düşerek üreticileri zor durumda bıraktığını ifade etti.

Görüşmede ilçemizdeki süt ve hayvan üreticilerine her türlü desteği vererek, sektöre ait sıkıntıları gerek belediye meclisinde gerek Grup başkan vekilimizin desteği ile TBMM’de dile getireceklerini ifade eden MHP ilçe başkanı, sektörün hayrına olan işlerin ve projelerin destekçisi olacaklarını söyledi.

İki başkan lisanslı üreticilik ile işi tohumdan başlatarak dışarıdan gelecek tohum ve besi yeminin önünü keserek maliyetlerin düşürülmesi hususunda atılacak adımların sektörün geleceği açısından yapılabilecek önemli adımlar olduğu konularında hem fikir oldular.

Bu başlıkların hayata geçirilmesi için Kırsal Kalkınma ve Tarım Komisyonu’nun öncülüğünde çalışmalar yapılabileceğini konuştular.



 

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019, 15:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER