KIBRIS YETİM DEĞİLDİR!

MHP Adapazarı İlçe başkanı Halil Hakan Oturak ve yönetim kurulu üyeleri Adapazarlı Kıbrıs şehidimiz Piyade Er Burhan Canbaz’ın ailesini ziyaret ettiler. Şehidimizin kardeşleri şehidimizin o zaman askere gitmek için yaşını büyüttüğünü, Osmaniye’de askerlik hizmeti yaparken kaza geçirip sakatlanmasına rağmen birliğinden ayrılmak istemeyerek, doktora ricası ile görevinin başına döndüğünü ve sonrasında Kıbrıs harekatına katılarak en önde giden birliklerin içinde şehit düştüğünü anlattılar.

KIBRIS YETİM DEĞİLDİR!
MHP Adapazarı İlçe başkanı Halil Hakan Oturak ve yönetim kurulu üyeleri Adapazarlı Kıbrıs şehidimiz Piyade Er Burhan Canbaz’ın ailesini ziyaret ettiler.

Şehidimizin kardeşleri şehidimizin o zaman askere gitmek için yaşını büyüttüğünü, Osmaniye’de askerlik hizmeti yaparken kaza geçirip sakatlanmasına rağmen birliğinden ayrılmak istemeyerek, doktora ricası ile görevinin başına döndüğünü ve sonrasında Kıbrıs harekatına katılarak en önde giden birliklerin içinde şehit düştüğünü anlattılar.

İlçe başkanı Halil Hakan Oturak: Şehidimizi rahmetle anıp Kıbrıs davası ile ilgili şunları söyledi;

Burası Adapazarı merkezde bulunan bir Kıbrıs şehidimizin evidir.
Bu manzaradan şunu anlıyoruz ki, Kıbrıs bizim için uğrunda şehitler verdiğimiz vatanımızın ayrılmaz bir parçasıdır.

Bugün Kıbrıs üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır. Doğu Akdeniz’de çıkan doğal gaz rezervleri, uluslararası kanunlara göre Kıbrıs Türk Devletinin ’de hakları olmasına rağmen, Rum kesiminin oyunları ile küresel emperyalist güçlere peşkeş çekilmektedir.

Küresel güçler burada enerji kaynaklarını sömürge peşindeyken Rum kesiminin asıl gayesi; Kıbrıslı Türklerin iradesini kırarak, Kıbrıs’ın tamamına hâkim olmak hayaline erişebilmektir.

Bu zihniyetlere karşı, bugün Adapazarı’nda bir Kıbrıs şehidimizin evinde şunu söylemek isterim ki,

Kıbrıs yetim veya öksüz değildir!

Kıbrıs’ın atası onu 1571’de fetheden şanlı ecdadımız Osmanlı…

Anası ise 1974 yılında Rum mezalimine son veren Türkiye Cumhuriyeti devletidir.

Kıbrıs üzerinden ülkemizi tehdit edenlere karşı devletimiz gerek petrol arama gemileri ile gerek askeri önlemlerle yüksek bir irade ortaya koymaktadır. Ve inanıyoruz ki gerekirse bir gün Ayşe tekrar tatile çıkacaktır.

Kıbrıs halkı şunu bilsin ki Ülkücüler dün olduğu gibi bugün ve yarın da her daim Kıbrıs için nöbettedir.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyor Kıbrıs şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 11:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER